Amazon, največji trgovec na svetu, posnel svoj božični oglas 2020 v Ljubljani: navdal vas bo z upanjem

Zadnjič posodobljeno: :

Amazon je za svoj božični oglas 2020 izbral Ljubljano, kjer je v slikovito okolje (Trnovo, Miklošičeva ulica, Stara elektrarna) postavil zgodbo o upanju, ki ga včasih, ko se borimo s tako zahrbtnim sovražnikom, kot je Covid-19, potrebujemo čisto vsi!

Če ste morda v začetku prejšnjega meseca v naši prestolnici opazili več snemalnih lokacij, vam lahko sedaj zaupamo, da so te pripadale Amazonu, največjemu svetovnemu trgovcu, ki je v Ljubljani posnel svoj božični oglas 2020. V njem lahko spremljamo mlado baletko, ki je zaradi pandemije s Covid-19 prisiljena vzeti svoje sanje izključno v svoje roke. Pleše kjer koli lahko, v vseh vremenskih razmerah … Preprosto se ne vda. Ko njena sestra opazi razočaranje in žalost, ki ga mlada baletka doživi ob odpovedanem nastopu, zanjo pripravi presenečenje in s pomočjo lokalne skupnosti organizira solo nastop. Ganljiv božični oglas spremlja skladba legendarne zasedbe Queen, Show Must Go On, in pravzaprav pove tisto, česar bi se morali vsi zavedati: svet se vrti dalje, ne obupajmo in poskusimo iz tega potegniti najboljše!

NIKOLI ne obupajte – to je sporočilo božičnega oglasa 2020, ki ga je posnel Amazon.

Še ne kupujete na Amazonu?

Čeprav Amazon Slovenija (še) ne obstaja, to še ne pomeni, da ne morete v številnih ugodnostih največega svetovnega trgovca uživati tudi VI! Njegova velikost je tudi njegova izjemna vrednost, saj je ponudba na Amazonu izjemna, cene pa navadno krepko nižje od cen klasičnih trgovcev. V določenih kategorijah, kot so igrače ter kuhinjski pripomočki pa je Amazon tako zelo cenovno dominanten (ugoden), da specializirane trgovine po vsem svetu zapirajo svoja vrata. Slovenci praviloma uporabljamo nemški Amazon.de, ki pa je brezhibno preveden v angleški jezik in tako ni jezikovnih ovir. Večina servisov deluje kot obljubljeno, dostava je vselej hipna, v kolikor izberete “hitro” pošiljanje.

Dve bistveni prednosti Amazona sta članstvo v Amazon Prime in pa poslovniračun Amazon Business, ki si ga lahko ustvarijo tudi slovenska podjetja!

Amazon Bussines – je Amazon za slovenska podjetja


V današnjih časih, ko se podjetja soočajo z vedno večjimi težavami pri likvidnosti šteje vsak cent ali pravilno obrnjen evro. Zato je smotrno, da opravljamo nabave tam, kjer so obremenitve finančnih tokov najmanjše.

Največji trgovec na svetu Amazon, ki je zadnji dve leti z naskokom najbolj vredno podjetje na svetu, omogoča slovenskim podjetjem, da odprejo poslovni račun Amazon Business. Vpis in ustvarjanje računa sta popolnoma brezplačna in ne gre za tako imenovano naročnino, temveč le vpišete pravne podatke vašega podjetja, torej davčno številko, naziv in naslov podjetja. Amazon samodejno v okviru 24 ur, ponavadi pa precej hitreje, potrdi vaš poslovni račun ter vam omogoči nakup brez obračunanega DDV-ja – torej za neto vrednost izdelka.

Slovenska podjetja se lahko registrirajo preko te povezave:
REGISTRACIJA ZA POSLOVNE UPORABNIKE

Nakup brez DDV-ja na Amazon Business

Slovenske pravne osebe, zavezanci za DDV, lahko na Amazon.de kupujejo brez DDV-ja – davka na dodano vrednost! V kolikor se vaše podjetje na Amazon.de registrira kot poslovni uporabnik prek spodnje povezave.

REGISTRACIJA ZA POSLOVNE UPORABNIKE

Nasvet za spletne nakupe na Amazon:

Slovenci skoraj brez izjeme uporabljamo nemški amazon.de, ki je brezhibno preveden v angleški jezik. Do slednjega dostopamo preko te povezave ali tako, da izberemo jezik pri nastavitvah spletnega mesta amazon.de (shrani to povezavo med priljubljene).

Amazon Prime

Amazon Prime je članstvo pri največjem trgovcu na svetu, ki avtomatično omogoča izjemne nakupne priložnosti. Slednje so povezane z velikimi popusti (Amazon Prime Day) in velikokrat brezplačnim hitrim pošiljanjem izdelkov. Poleg tega obstajajo tudi posebne dnevne ponudbe (Lightning Deals), kjer se na dnevni ravni v vseh kategorijah pojavljajo ekskluzivne ponudbe z izjemnimi popusti, seveda rezervirane le za člane Amazon Prime. Vendar Amazon Prime ne pomeni le posebnih nakupnih ugodnosti. S članstvom v Amazon Prime dobite tudi dostop do ene največjih knjižnic filmov in serij na svetu, Amazon Prime Video. Če radi prebirate knjižne uspešnice, boste s članstvom pridobili še možnost dostopa do Prime Reading, ki predstavlja mesečno izbiro na največji svetovni knjižni polici.

Da bo vaša odločitev lažja, lahko 30 dni brezplačno preizkušate, kaj vse vam ponuja Amazon Prime. V tem času boste vse ugodnosti pridobili popolnoma brezplačno!

Članstvo v Amazon Prime sicer stane 7,99 € na mesec, a znesek se vam bo povrnil že z znižano ali brezplačno poštnino ob prvem nakupu (za izdelke z oznako Prime). Naročnino lahko prekinete kadarkoli. Zato prav nič ne tvegate s prijavo na Amazon Prime. S prijavo prek priložene povezave pridobite še dodatne bonbončke in odklenete kupone z ugodnostmi.

Amazon Slovenija še ne obstaja zaradi majhnosti trga, a Amazon tudi pri nas ponuja večino ugodnosti velikih trgov! Slovenci praviloma uporabljamo nemški Amazon.de, ki pa je brezhibno preveden v angleški jezik in tako ni jezikovnih barier. Večina servisov deluje kot obljubljeno, z izjemo pošiljanja, ki se lahko nekoliko zamakne in ni vedno naslednji dan pri izdelkih, ki to obljubljajo. Dostava je vselej hipna, v kolikor izberete “hitro” pošiljanje. Zanimive so posebne ponudbe za člane kluba Amazon Prime (Lightning Deals), ki omogočajo nakup popolnoma aktualnih izdelkov – velikokrat tudi do 40 odstotkov ceneje.

Skrivni nujen nasvet za Amazon Prime:

Članstvo Amazon Prime lahko delite s svojim partnerjem oziroma članom vašega gospodinjstva. Če ste študent, lahko vašega cimra obdarite s tem, ko ga povabite v svoj Amazon Prime račun. Tako tudi on prejme ugodnosti, kot so znižana ali morebitna brezplačna poštnina, brezplačno pretakanje video posnetkov, shranjevanje fotografij, zgodnji dostop do izjemnih ponudb in še več. Preprosto dodajte člana vašega gospodinjstva v razdelek svojega računa Amazon Household.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!