fbpx

Amper Renault Twingo EV: električni prikupnež že v letu 2026

Amper Twingo

Amper Renault Twingo EV
Foto: Renault

Ko francoska šarmantnost sreča električno prihodnost – tako bi lahko opisali novi Renault Twingo EV, oziroma Amper Renault Twingo EV. Ta mestni junak, zasnovan za srce Evrope, je kot klic divjemu plesu med mestnimi ulicami, z obljubo o ceni, ki bo razburkala trg. Izdeloval se bo v Sloveniji.

V mesto prihaja nekaj električnega, nekaj francosko šarmantnega in popolnoma nepričakovanega – Renault Twingo EV, oziroma Amper Renault Twingo EV. Zasnovan za srce Evrope, ta mestni junak je kot sveža sapica v svetu električnih vozil. S prikupno ceno manj kot €20,000, Renault podaja izziv električni mobilnosti, ki bo razburkala trg in naredila električne avtomobile dostopne širši množici. Ta revolucija se bo izdelovala v srcu Evrope, predalpski Sloveniji.

Foto: Renault
Foto: Renault

Pozicioniran pod ikonični Renault 5, ta mali čudež prinaša obljubo do 400 km dometa. V svoji skromni velikosti, dolg le 3590mm, Twingo EV se spretno prilagaja mestnim ulicam, pripravljen za ples skozi ozke uličice in okoli vogalov. Ta mini velikan, zasnovan kot varuh narave, porabi le 10 kWh elektrike na 100 km, kar predstavlja obetav korak k zmanjšanju ogljičnega odtisa.


Kot del Renaultove električne renesanse, Twingo EV ni zgolj koncept; je simbol upanja in radosti, ovit v električni sijaj. Ta mestni električni šarmer, s 75% manj CO2 emisij v primerjavi s klasičnimi bencinarji, je kot čista ljubezenska pesem planetu. S sedmimi električnimi modeli, ki jih načrtuje Renault do leta 2031, Twingo EV predstavlja le začetek dolgega in vzhičujočega potovanja v električno prihodnost.

Renault Twingo EV bo v 2026 prinesel nov ritem na ulice, ki bo v srca voznikov vnesel električno strast in romantično avanturo. Ta avtomobil ni zgolj vozilo, je pesem vetra med ulicami, ki čaka, da jo zaplešeš.

Dodatne Informacije

renault.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.