8 knjig, ki jih morl vsak vodja prebrati, če želi biti uspešen
V zraku · buzz buzz

Ni skrivnost, da so najbolj uspešni ljudje ljubitelji knjig. Kako ne bi bili, če je eden izmed najboljših načinov, kako zagotoviti, da boste rastli vi in vaš posel, ravno prebiranje in učenje. Na tak način absorbirate znanje, razširite pogled na svet in nove perspektive izzovejo zastarele ideje. A vse knjige niso vredne časa in truda, zato smo zbrali 8 čtiv, ki vam bodo resnično pomagala na poti, da postanete dober vodja.

Da bi vam pomagali na poti, da postanete uspešni v vodenju, smo pripravili seznam najboljših 8 knjig, ki jih morate prebrati zdaj.

1. Managing the Mental Game, Jeff Boss

Jeff Boss bralcem pokaže, kako zgraditi samozavest, ki jim omogoča doseči nove ravni uspeha. V knjigi so uporabne vaje, ki vas naučijo, kako se boriti s kaosom in pritiskom, da ostanete mirni v negotovih  težkih situacijah. Boss vam pomaga razumeti, da je stres duševna igra, ki jo je mogoče premagati, pogosto tako, da se naučite negativne misli nadomestiti s pozitivnimi.

2. Start With Why, Simon Sinek

Knjiga se osredotoča na pomembno poslovno resnico: ljudje ne kupujejo tistega, kar počnete, ampak kupujejo zaradi razloga, zakaj to počnete. Simon Sinek v knjigi pojasnjuje koncept ‘start with why’ tako, da se ukvarja z nekaterimi osnovnimi vprašanji. Ključno vprašanje, s katerim se ukvarja, je, zakaj so nekateri ljudje in organizacije bolj inovativni, vplivni in donosni od drugih. In zakaj tako malo vodij lahko ponovi svoj uspeh?

3. The Go-Giver Leader, Bob Burg and John David Mann

Veliki voditelji se ne vedejo kot “voditelji”, temveč si prizadevajo biti bolj človeški. Osredotočata se na koncept ‘dajte in boste prejeli’. Avtorja v knjigi spodbujata razmišljanje o višji zavesti, osredotočata se na idejo, da je vaš vpliv odvisen od tega, ali ste na prvo mesto postavili interese drugih. Takšni voditelji ustvarijo blaginjo za skupnost v podjetju.

4. Essentialism, Greg McKeown

Namesto da se učite učinkoviteje upravljati svoj čas, vam ta knjiga pomaga, da se osredotočite na pridobivanje ‘prave’ stvari. Ne gre za upravljanje časa ali izboljšanje produktivnosti, temveč razumevanje, kaj je najbolj ključna stvar za vas. Ta sistem vas spodbuja k dajanju prednosti tistemu, kar je najpomembnejše v vašem življenju.

5. The Dip, Seth Godin

Dip dokazuje, da zmagovalci lahko odnehajo in obupanci lahko zmagajo. Zmagovalci pogosto zelo hitro obupajo, vedo pa, da, večja, kot je ovira, večja je nagrada na koncu. Če premagate oviro, boste zaslužili dobiček, slavo in dolgoročno varnost.

6. Give and Take, Adam Grant

Uspeh ni le težko delo, talent in sreča. Naša sposobnost doseganja je vse bolj odvisna od tega, kako dobro sodelujemo z drugimi.

7. Drive, Daniel H. Pink

Vsi imamo prirojeno željo po nadzoru nad našim življenjem in ustvarjanju novih stvari. Avtor v knjigi pojasnjuje, da pristop “korenček in palica”, ki ga večina korporacij uporablja za motiviranje ljudi, ne zagotavlja visoke učinkovitosti ali rezultatov. Skrivnost, ki spodbuja večjo učinkovitost delavcev, se nahaja v njihovi notranji motivaciji.

8. Getting Things Done, David Allen

Allen v knjigi ponuja pomembna orodja in strategije o tem, kako osredotočiti svojo energijo na delovne naloge in jih po potrebi odložiti, kadar je to potrebno.


Kateri klasični Halloween film moraš gledati glede na tvoje astrološko znamenje? 4 lastnosti ljudi, ki radi jedo z rokami, sovražijo pa pribor 43249413_395684940974959_7894684617748631610_n 8 milijonarjev, ki so postali bogati, zahvaljujoč eni sami čudni ideji Osupljive 3D tetovaže, v katere morate pogledati dvakrat Osupljive 3D-tetovaže, v katere morate pogledati dvakrat Kuhanje na Antarktiki pri –70 °C? Zakaj pa ne! To se zgodi, ko poskušate kuhati na Antarktiki pri –70 °C · · · ·