Audi A6 Allroad 2019
Utrip mesta · mobilno

Audi Allroad modeli so prav z modelom A6 pred dobrimi 20 leti dobili statusni simbol – postali so češnja na vrhu smetane in se vpisali med najbolj zaželene karavane vseh časov. Četrta generacija prihaja z vsemi sladkorčki prejšnjih generacij. A igro, kot vedno, dviguje še na nekoliko višji nivo.

Prav eleganten in decenten videz tega terenskega karavana je tako kot vedno tisto, kar naredi Audi A6 Allroad izstopajoč v množici podobnih karavanov. Oblikovalci njegovo športnost decentno nadgrajujejo z dodatki za teren, ki pa ne kričijo kot pri nekaterih “posnemovalcih”, ki so ga krepko posnemali zadnjih 20 let. Bistvo Audija A6 Allroad je vselej bil in bo ostal odličen: štirikolesni pogon AWD in prilagodljivo zračno vzmetenje ter povečan odmik od tal za obvladovanje tudi nekoliko bolj grobega terena, kot je asfalt!

V tej generaciji pa pod ključne lastnosti lahko zapišemo tudi družino dizelskih motorjev z oznako 3.0 in V6 konjenico pod motorjem. Slednja zmore vlečne moči do dobre 2,5 tone in kar 349 konjskih moči, podprte z preko 500 Nm navora.

Ob 20 obletnici Audi svojim zvestim kupcem ponuja posebno edicijo – Allroad Edition – s seveda posebej prilagojenim videzom, tremi posebnimi barvami in nekaterimi luksuznimi dodatki, kot so posebna platišča, alcantara oblazinjenje in usnje.

Vso te veselje seveda ne bo poceni. Cene za vstopni Allroad edition se v Evropi začnejo pri 61.500 evrov. A to je le začetek!

Galerija: Audi A6 Allroad

Audi A6 Allroad 2019 Odpri galerijo
BMW M8 Epski BMW M8: mokre sanje avtomobilskih navdušencev Lamborghini Huracan Sterrato Concept Lamborghini Huracan Sterrato Concept: zverina za v pesek in blato Lux Form Lada Granta Lux Form Lada Granta: tudi Lada je lahko avtodom Alaka'i Skai: ultrafuturistični 'dron' za prevoz potnikov Alaka’i Skai: ultrafuturistični ‘dron’ za prevoz potnikov