Audi Q3 - Longboard
Utrip mesta · mobilno

Na mednarodni razstavi v Pekingu je Audi te dni predstavil koncept povezljive mobilnosti, ki temelji na obstoječem modelu Audi Q3. Pri tem pa ta vsekakor ni v ospredju, saj je v središču zanimanja njegov zadnji odbijač oziroma to, kar se skriva v njem.

Znotraj Audija Q3 (beri: odbijača) se namreč skriva fantastična električna rolka (longboard), ki se samodejno polni, ko ga pospraviš v odbijač vozila. Osnovna ideja sistema Audi Connected Concept je, da navigacijski sistem samostojno izračuna, ali je bolje, da vožnjo nadaljujete z longboardom oziroma avtomobilom v primeru prometnih zastojev. To pomeni, da vam bo sistem sam predlagal prostor za parkiranje in izračunal najhitrejšo pot za nadaljevanje poti na nekoliko drugačnem prevoznem sredstvu.

Toda to se ni vse! Električni longboard Audi je v bistvu biser inženirstva, saj ga lahko uporabljate na različne načine. Lahko se vozi kot običajna rolka ali pa iz njega “potegnete” krmilo in tako postane neke vrste električni skuter. Poleg tega ga lahko uporabljate tudi kot nekakšen tovorni voziček in z njim prevažate tovor. Pri tem pa vam ga ne bo treba upravljati, saj bo samostojno sledil vaši pametni uri ali telefonu.

Ima doseg 11 kilometrov in največjo hitrost 18 km/h, kar je ravno zadosti hitro, da je že kar strašljivo.

Povezljiva mobilnost je trendovska (buzzword) beseda, ki se vse pogosteje pojavlja v avtomobilski industriji, saj avtomobilska podjetja iščejo načine za razrešitev mobilnostnih izzivov prihodnosti. Nekatera eksperimentirajo s koncepti delitve avtomobilov (car sharing), druga implementirajo modularne tehnologije in testirajo nove pogonske načine in možnosti kombinacij prevoznih sredstev. Audi s svojim konceptom spada prav v to kategorijo.

Pa vendar … Če odmislite Audi Q3, lahko mobilno prihodnost živite že danes s svojo lastno električno rolko.

Audi Q3 - Longboard Odpri galerijo
Smart Brabus Smart Brabus: Smart na steroidih bo nastajal v Revozu Audi TT RS Novi Audi TT RS – TT na proteinih Matt LeBlanc in Ariel Nomad Joey iz nanizanke Prijatelji ”gost” v oddaji Top Gear Tesla S je sama preprečila trčenje Teslin avtopilot je tako preprečil nesrečo na avtocesti!