shutterstock_493248073
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Naredite si domače energijske kroglice, ki bodo odličen nadomestek takrat, ko boste hrepeneli po sladkem.

Če ste se odločili, da prenehate jesti sladkarije, so domače energijske kroglice odlična rešitev takrat, ko pride do krize. So preproste za pripravo, zaveznik proti nenadnim napadom lakote in v pomoč, če želite izgubiti nekaj kilogramov.

Za energijske kroglice boste rabili rozine, dateljne in mandlje, vse v enakih količinah. Zadnji dve sestavini sta osnova, rozine pa lahko zamenjate z drugim suhim sadjem. Vse tri sestavine dajte v mešalnik in pustite, da aparat deluje približno 30 sekund. Zmes nato stresite na folijo za živila in oblikujte kroglice. Shranjujte jih v zamrzovalniku, saj so tako dobre tudi do nekaj tednov. Po želji lahko kroglicam dodate tudi cimet, koščke temne čokolade, kakav ali kokos.


shutterstock_1112382374 Recept: hitri krofi iz pečice in brez kapljice olja Screen Shot 2019-01-08 at 12.45.24 copy Recept: čips iz testenin, tvoja nova pregreha shutterstock_1194384394 Recept: jamajške rumove kroglice cheesecake s kuhanim vinom Recept: cheesecake s kuhanim vinom, prava decembrska sladica · ·