IKEA in Tom Dixon: Delaktig, revolucija sedežne garniture
Utrip mesta · dom

Ikea je združila moči s še enim velikim oblikovalskim imenom. Tokrat je to Tom Dixon, britanski industrijski oblikovalec, ki je, ne boste verjeli, samouk. Njegova dela je moč videti tudi v največjih svetovnih muzejih, njegovo področje pa so luči, pohištvo ter pripomočki. Kaj sta torej Ikea in Dixon ušpičila skupaj?

Modularna postelja in sedežna garnitura Delaktig naj bi bila kosa pohištva za prihodnost.

Zaradi svoje modularnosti se namreč oblika in funkcija postelje lahko v času spreminjata. Dixon in IKEA sta k sodelovanju povabila tudi podjetje Bemz, ki skrbi za tekstil v Ikeinih kolekcijah in bo izdelalo dodatke k postelji Delaktig. Kot zanimivost, Dixon je pri zasnovi postelje sodeloval s kar 75 študenti z uglednih Royal College of Art in Parsons School of Design.

Posteljo Delaktig boste lahko spremenili v pograd, ležišče za na letališče, v sedežno garnituro in, kot pravi Dixon, v pravzaprav vse, za kar ležišče lahko uporabite. Ideja, ki stoji za tem projektom, pa je, da bi v prihodnosti imeli doma čim več pohištva in pripomočkov, katerih življenjska doba in uporabnost trajata čim dlje časa. Kolekcija Delaktig bo na voljo od 9. februarja.

Galerija – IKEA in Tom Dixon: Delaktig, revolucija sedežne garniture

IKEA in Tom Dixon: Delaktig, revolucija sedežne garnitureOdpri galerijo
deaville-dog-house_h Deauville: oblikovalska pasja hiše za naše najboljše prijatelje oskar-krawczyk-348730 10 najboljših dežnikov ta hip Screen Shot 2017-12-22 at 14.49.54 copy DIY: najcenejši in najlepši novoletni okraski božično drevo 2017 Kako letos čudovito okrasiti božično drevo? · · · · ·