Lionel Messi in prehrana
Utrip mesta · kulinarika

Te zanima, kaj jé Lionel Messi? Vsebino krožnika Argentinca je razkril nutricionist Giuliano Poser, ki od leta 2014 skrbi za prehrano enega najboljših nogometašev na svetu. Kaj se znajde na krožniku zvezdnika Barcelone, izveš v nadaljevanju.

Želiš biti kot Lionel Messi? Na zelenici boš to bolj težko, lahko pa vsaj ješ tako, kot jé zvezdnik Barcelone in večkratni dobitnik zlate žoge. Njegov nutricionist, Italijan Giuliano Poser, je namreč razkril vsebino njegovega krožnika. Torej, kaj jé Lionel Messi?

PREBERITE ŠE: Vsi nogometni rekordi Lionela Messija in Cristiana Ronalda

Lionel Messi je virtuoz na nogometnem igrišču in eden največjih nogometašev vseh časov. Velik del zaslug za to ima seveda tudi njegova prehrana. Kot ste pravilno predvidevali, Messi ne sme jesti vsega, kar se mu zahoče. Big Mac med parado po ulicah Barcelone po osvojitvi Lige prvakov, ki si ga je razdelil z Neymarjem in Suárezom, je bil zgolj izjema.

Na seznamu prepovedanih živil so namreč kruh, sladkarije in testenine. Kot je razkril njegov nutricionist, so razlogi naslednji: ”Sladkor je najslabša stvar za mišice. Čim manj ga je, tem bolje.” Dodaja, da je problem tudi prečiščena moka in da je ”danes težko najti zdravo moko”.

Razkril je tudi, da ne vidi težava v tem, da Messi zaužije nekaj malega soli, saj ”sol mišice in telo potrebujejo”. Med njegovo ”stražo” je Messi sicer shujšal za tri kilograme, zaužije pa nekoliko manj hrane kot povprečni Argentinec.

Pizza Box Pizza Pizza Box Pizza: škatla za pico iz pice! Flambirana pica The Bomb Pica The Bomb – ”flambirana” pica restavracija The Bunyadi The Bunyadi – prva ”nudistična” restavracija, ki vabi gole goste Kava z mavrico Mavrična kava: kava z vzorcem mavrice ·