NewYorkCity
V zraku · tehnologija

Si kdaj zaželite pokukati v prihodnost? Vsi pravzaprav ves čas mislimo na prihodnost, a napovedati je ne znamo. Razen kaj bomo pojedli v naslednjem trenutku ali oblekli naslednje jutro. Kaj pa naša okolica, naše vasi, naša mesta? Kako bodo videti Dubaj, Moskva in New York čez 32 let, vam lahko pokažemo že zdaj.

Multimedijski projekt podjetja Kaspersky Lab, Earth 2050, prikazuje in napoveduje, kako bo svet videti čez dobrih 30 let.

Futurologi svoje ideje in teorije prenašajo na splet in na spletni strani 2050.earth si lahko ogledate 360-stopinjski animacijski posnetek omenjenih treh mest. Izberete lahko različna obdobja, in sicer 10, 20 ali 30 let v prihodnosti. Je pa spletna stran tudi interaktivna, saj uporabnike vabi k ocenjevanju predvidevanja futurologov, lahko pa tudi delijo svoj pogled na prihodnost. Na voljo je več grafičnih prikazov, ki vam bodo pomagali razumeti predvidevanja in napovedi.

Projekt Earth 2050 je prejel tudi nagrado Red Dot best of the Best, na kar so pri podjetju še posebno ponosni. Želijo si namreč  futurologijo približati običajnemu človeku ter pojasniti, da si prihodnost veliko lažje predstavljamo, če jo prikažemo v sliki in ne z besedami.

Kakšna se vam torej zdi prihodnost?


Tesla PowerBank – najlepši prenosni polnilnik za vaš telefon Tesla PowerBank: najlepši prenosni polnilnik za vaš telefon Posoda Mellow Smart – pametno kuhanje v vakuumu Posoda Mellow Smart: pametno kuhanje v vakuumu cover-onmeplus OnePlus 5T: zdaj še kanček boljši Bang&Olufsen Beoplay M3 - ovijte svoj dom v glasbo Bang&Olufsen Beoplay M3: ovijte svoj dom v glasbo · · ·