Kako do ravnega trebuha?
Utrip mesta · zdravje & lepota

Vsako leto ista dilem. Kako biti fit do poletja? Kako imeti raven trebuh? Problem številnih prehranskih režimov s katerimi želimo priti do želeno postavo je, da se jih je običajno težko držati, saj močno odstopajo od naših ustaljenih navad. K sreči obstajajo načini, s katerimi dobite želeni trebuh brez naprezanja in konkretnega poseganja v vaše vsakdanje navade. Predstavljamo šest načinov do ravnega trebuha brez vadbe.

Kako imeti raven trebuh? Kako do ravnega trebuha brez vadbe? Raven trebuh je poleti, ko z oblačilo težko karkoli prikrijemo, želja marsikoga. Trebuh je istočasno ene najbolj problematičnih točk telesa na katerem se odvečni kilogrami nabirajo kot za šalo. Na žalost ne obstaja čarobna formula, obstajajo pa drobne skrivnosti, ki vas bodo brez naprezanja pripeljale do lepega trebuha. Predstavljamo šest načinov, kako dobiti raven trebuh brez prelivanja znoja. Tako boste fit do poletja, brez da bi mignili s prstom!

PREBERITE ŠE: Fit do poletja: če vajo plank izvajaš vsak dan, se zgodi tole!

6 načinov, kako do ravnega trebuha brez vadbe:

Kako imeti raven trebuh: sol – sovražnik številka 1 ravnega trebuha

Čim bolj se izogibajte vnosu soli. Zaradi nje s v telesu namreč kopiči voda in posledično je trebuh bolj napet. Če je le mogoče, z jedilnika črtajte hrano, ki vsebuje veliko natrija, to pa so vnaprej pripravljene jedi, slani siri, ipd.

Kako imeti raven trebuh: sladkor, alkohol in ocvrta hrana – sovražnik številka 2 ravnega trebuha

Ne samo boljše počutje, življenje brez sladkorja, alkohola in ocvrte hrane prinaša tudi lepšo postavo. Vsi trije namreč upočasnijo prebavo, povzročajo kopičenje vode in posledično napihnjenost ter so energijsko prazni, saj se boste že v kratkem spet počutili lačne, kot da niste prej nič vrgli vase.

Kako imeti raven trebuh: enostavni ogljikovi hidrati – sovražnik številka 3 ravnega trebuha

Sladkor, sladoled, glukoza, med, marmelade, javorjev sirup, čokolada, fruktoza, sladkorni sirup, rastlinski sokovi, bomboni, biskviti, torte, bel kruh, testenine, riž, pudingi, žitarice s sladkorjem, glavnina konzervirane hrane, jajčne kreme, mleko, jogurt, sadje, zelenjava in njeni sokovi ter iztisnjeno sadje. Kaj druži to pisano paleto hrane? Vsa vsebuje enostavne ogljikove hidrate. Ste pravkar dobili občutek, da smo z vašega jedilnika zbrisali vso možno hrano? Ni res. Še vedno obstaja široka paleta možnosti. Raje se držite jedi, ki imajo več beljakovin. Namesto kruha za zajtrk jejte jajca, za kosilo pa več sadja in zelenjave (čeprav je sadje zgoraj omenjeno pa, kot boste spoznali v nadaljevanju, vso le ni tako črno-belo), ipd.

Kako imeti raven trebuh: mleko – sovražnik številka 4 ravnega trebuha

Vas mučijo vetrovi? Se počutite napihnjene? Izogibajte se mleku, kot zdravo alternativo pa si lahko privoščite kefir ali jogurt. In zakaj reci ne mleku? Ker laktoza povzroča težave s prebavo in upočasni presnovne procese.

Kako imeti raven trebuh: pikantna hrana – sovražnik številka 5 ravnega trebuha

Pravijo, da je strup v majhnih stekleničkah in pekoče začimbe so lep primer. Tudi one namreč redijo! Tega prav gotovo niste vedeli! Kako je to mogoče? Seveda jih ne morete toliko pojesti, zato pa povečajo apetit in stimulirajo želodec. Začinjena hrana tudi povzroča pospešeno izločanje želodčne kisline, kar lahko vodi v razdražen želodec.

Kako imeti raven trebuh: nekatero sadje – sovražnik številka 6 ravnega trebuha

Vso sadje je v osnovi zdravo, a hruške in jabolka na primer vsebujejo več fruktoze in napenjajo precej bolj kot druge vrste sadja. Banano, jabolka in hruške zamenjajte za citruse in jagodičevje in želodec vam bo hvaležen.

Amelie 5+ stvari, ki te izdajo: ti si nadpovprečno inteligentna oseba Šminke s cvetovi Šminke s cvetovi – so to najlepše šminke na svetu? shutterstock_568146844 5 minut za vajo plank … in do poletja se bo zgodilo tole! Nuxe_HuileProdigiuese_Paris_0_Image_002 Nuxe Huile Prodigieuse®: omejena izdaja najbolj priljubljenega olja na svetu · · ·