shutterstock_1011914641
V zraku · buzz buzz

Ljudje pogosto raje trpijo in se podrejajo željam drugih, kot da izrazijo svoja čustva. Zamero obdržijo v notranjosti, ne delajo pa na tem, da bi se ji naučili ‘zoperstaviti’ in določiti meje. Tu je nasvet, kako spremeniti stvari v svojem življenju na bolje.

Predstavljajte si, da ste kupili rabljen avtomobil, ki je v dobrem stanju, in ste zadovoljni s ceno, ki ste jo zanj plačali. Tvoj stric in teta čez nekaj tednov prideta na obisk. Vidita vaš avto in vas vprašata, koliko ste zanj odšteli. Po tem, ko jima poveste za ceno, vas stric reče, da bi za tak avto lahko plačali 500 evrov manj. Počutite se ranjeno, saj obžalujete, da ste mu sploh povedali ceno. Nanj ste jezni zaradi nasveta, po katerem sploh niste povprašali, a hlinite prijaznost.

Naslednje jutro so vsi na dogodek pozabili, le vi se s tem ukvarjate. Menite, da je vaš stric spodkopal vašo moč odločanja in vam dal negativne povratne informacije za avto, ki ste ga že kupili. Radi imate svojega strica, vendar se ne morete rešiti tega čudnega občutka. Kaj narediti?

Dejansko obstaja recept, s katerim boste svojo zamero izrazili, a hkrati ohranili dober odnos. “IN” povezuje, “AMPAK” ločuje! Preprosta formula pravi: pozitivna izjava (spoštovanje) + “IN” + negativna izjava (vaša žalost) + “IN” + pozitivna izjava (ocena).

Na ta način pokažete, da cenite stričev namen, a hkrati ne potiskate svojih resničnih čustev na stran. Tovrstna praksa vam bo pomagala, ko boste čutili zamero. Pomembno je, da nikoli ne zamudite priložnosti za rast.


Kako se učiti kot Harvardov študent? Kako se učiti kot harvardski študent? zgodovinska dejstva Zgodovinska dejstva, ki se bodo poigrala s tvojim dojemanjem časa Zagotovilo za srečno razmerje: to morata vedeti drug o drugem, preden se preselita skupaj Zagotovilo za srečo: to morata vedeti drug o drugemu, preden se preselita skupaj 5+ dobrih navad najbolj bogatih ljudi, ki bi jih morali izvajati tudi vi. 5+ dobrih navad najbogatejših ljudi, ki bi jih morali imeti tudi mi · · ·