Do domačega sladoleda z le dvema sestavinama.
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Sonce, morje, vročina in dopust. Med stvari, ki so neločljivo povezane s poletjem lahko dodamo tudi sladoled. In čeprav večinoma kupujete že narejene, pa se bo to verjetno spremenilo, ko boste spoznali, da lahko okusen sladoled, ki bo zlahka konkuriral banjicam in kepicam, pripravite iz le dveh sestavin, brez aparata za sladoled in brez kuharskega znanja. Svoj recept in demonstracijo je z nami delila irska profesionalna kuharica Gemma Stafford.

Ste vedeli, da lahko naredite okusen domač sladoled iz le dveh sestavin? Za sladoledno osnovo potrebujete zgolj smetano za stepanje in kondenzirano oziroma zgoščeno mleko. Oboje skupaj čvrsto stepete s stepalnikom, da dobite gladko in penasto teksturo, potem pa po želji le še dodate svoj najljubši okus, kjer lahko domišljiji pustite prosto pot in se igrate s prelivi (npr. s karamelo ali vaniljo), s sezonskim sadjem, oreščki, kokosom, piškoti, čokolado, likerjem, itd. Če želite sladoled intenzivnih barv uporabite živilske barve.

PREBERITE ŠE: Recept: Bezgova panakota

Če nam ne verjamete na besedo, da je tako enostavno, si poglejte posnetek Gemme Stafford, ki preprost recept za domačo pripravo te najstarejše in najbolj priljubljene sladice na svetu uporabi v praksi. Garantirano se po preizkusu ne boste več zatekali k banjicam iz zamrzovalnih skrinj v trgovinah, saj se ta sladoled ne more primerjati s sladoledom, ki ga boste naredili sami.

iStock_000040461292_Large Recept: Bezgov sirup Panakota iz bezga Recept: Bezgova panakota Cheesecake z bananinim pudingom Recept: Cheesecake z bananinim pudingom Domač kremni sladoled z okusom piškotov Recept: Domači kremni sladoled z okusom piškotov · ·