iStock_000045883022_Large
Utrip mesta · zdravje & lepota

Je bil včerajšni kozarec kaplja čez rob? Imate mačka? Nič za to! Kljub temu, da prekomerno pitje alkohola močno odsvetujemo, smo se že vsi kdaj znašli v takšni situaciji. Ne sezite po zdravilih proti bolečini. Mačka lahko ozdravimo po naravni poti. Predstavljamo vam nekaj načinov, kako se ga znebiti.

Kako se znebim alkoholnega mačka?!

Pijte (kokosovo) vodo. Alkohol je močan diuretik, zato smo po naporni noči dehidrirani. Čez dan spijte vsaj 2 litra bistre tekočine, vodo pa pijte že med pitjem alkoholnih pijač. Ne pozabite na kozarec vode pred spanjem. Vodo lahko nadomestite tudi s kokosovo vodo. Ta vsebuje elektrolite in s tem ugodno deluje na izčrpano telo. Podobne učinke imajo tudi športni izotonični napitki.

Telovadite. Kljub temu, da bi se najraje zvalili na kavč, poskusite pokuriti nekaj kalorij. Lahkotna, zmerna vadba, vas bo prebudila in pospešila izločanje alkohola. Alkohol naše telo izloča na štiri načine: s potenjem, dihanjem, s pomočjo ledvic in jeter. Med tem, ko na zadnje dve ne moremo vplivati, je vadba odličen način, da se nadihamo in znebimo alkohola. Najbolj priporočljiva je vadba na svežem zraku. Seveda ne pozabite na pitje vode!

Nahranite telo. Izogibajte se mastne prehrane in na dan, ko imate mačka, raje sežite po svežem sadju in zelenjavi. Vitamini in minerali vas bodo poživili in pripomogli k hitrejši regeneraciji telesa.

Zaspite. Kadar naše telo trpi zaradi velike količine alkohola, je naš spanec okrnjen. Če vam čas to omogoča, poskusite pol urni dnevni spanec. V posteljo se odpravite zgodaj. Zjutraj boste kot prerojeni.

cover-orogold-najdrazja-kozmetika Najdražji kozmetični izdelki na svetu cover-dieta Najbolj popularne diete leta 2014 131_3756x2872_300dpi_all-free-download.com_6349627 Acess Bars – sproščujoča tehnika za odpravljanje vseh blokad in napetosti 1 Irina Kysselef Hairstyle: Čar ženske elegance in frizur ·