Fotoaparat Light L16
V zraku · tehnologija

(Ljubiteljski) fotograf s sabo vedno nosi vsaj dva objektiva za svoj DSLR-fotoaparat. S fotoaparatom Light L16, ki je luknjast kot švicarski sir, pa jih bo nosil kar 16! A če je bil prej vajen v torbah prenašati ”kamne”, bo zdaj 16 objektivov dobil v enem samem ohišju, ki smukne v vsak žep! Fotoaparat ”neštetih objektivov” ob proženju hkrati aktivira kar 10 od 16 objektivov, z zmogljivim procesorjem in algoritmi jih pretopi v visokokakovostne fotografije ločljivosti 52 MP, omogoča pa tudi zajemanje videoposnetkov v 4K-ločljivosti. Light L16 je tu, da zamenja DSLR-fotoaparate in nam je prav.

Fotografija je v zadnjih petih letih na račun pametnih telefonov naravnost eksplodirala, kar je istočasno ustvarjalo potrebo po vedno boljših fotoaparatih. In tako se je rodil Light L16, fotoaparat, ki mu na svetu ni para. Ponaša se namreč s kar 16 individualnimi objektivi, vgrajenimi v kompaktno ohišje, ki je dvakratne debeline, a enake velikosti kot pametni telefon Nexus 6.

Izdelali bodo le okoli 2000 primerkov tega fotoaparata ”tisočerih” zaslonk, ki omogoča ”post festum” prilagajanje časa osvetlitve, fokusa in globinske ostrine. Pri vsakem zajemu namreč uporabi kar 10 različnih objektivov, izmed katerih vsak posname isto fotografijo, a pri različni goriščni razdalji, s čimer pridobi celo bogastvo podatkov.

PREBERITE ŠE: Lenovo Vibe Shot – pametni telefon ali fotoaparat, to je tu vprašanje

Wi-Fi fotoaparat Light L16 omogoča objavljanje fotografij neposredno iz naprave, ponaša pa se še s 35mm–150mm optičnim zumom in 5-palčnim zaslonom na dotik. Žal novost, ki bo sicer revolucionirala fotografijo, ne bo poceni (če ga prednaročite – čas imate do 6. novembra, vas bo po žepu udaril s 1229 ameriškimi dolarji, po tem času pa bo cena poskočila na 1699 dolarjev), a če pomislite, koliko bi odšteli za 16 različnih in kakovostnih objektivov, je to še vedno zelo ugoden nakup. Fotoaparate bodo začeli dostavljati poleti leta 2016.

Fotoaparat Light L16Odpri galerijo
Po boju za všečke, zdaj še v boj za čustvene simbole. Facebook: prosili smo za gumb Ni mi všeč, dobili pa smeške! Ločite kateri je klon in kateri je pravi pes? Korejsko podjetje želi klonirati vašega psa! Poglejte, kako to počne. Še prej pa vprašanje: bi mu to pustili? Pregrešno dragi zvočnik BeoLab 90 Bang & Olufsen BeoLab 90 – zvočnik, ki stane celo premoženje, so mokre sanje vseh zvočnih perfekcionistov PicMonkey Collage4 7 ovitkov za iPhone, ki jih zaradi njihove uporabnosti preprosto moramo imeti ·