Guernica iz poslikanih teles
V zraku · buzz buzz

Liu Bolin je kitajski umetnik, ki obvlada tehniko poslikavanja telesa. Zna tako dobro pobarvati samega sebe, da se dobesedno zlije z okolico. Običajno ustvarja tako, da poišče primerno ozadje, izbere barve in začne poslikavati samega sebe. Postavil se je že pred kitajsko zastavo, pred vlak, pred različne stavbe, pred drevesa, včasih pa se tudi usede ali uleže na tla. V svojem zadnjem projektu pa je poslikal druga telesa in iz poslikanih teles ustvaril repliki dveh prepoznavnih umetniških slik.

Liu Bolin je nenavaden umetnik, ki se ga je prijel vzdevek Nevidni mož. Tako dobro namreč obvlada tehniko poslikave teles, da se zna povsem zliti z okolico. Toda zadnji projekt mojstra kamuflaže je drugačen. Tokrat ni postal eno z okolico, pač pa je ustvaril repliko znamenite Picassove slike Guernica (1937) in da Vincijeve Mone Lize (1503).

Ravno tako kot slovita slikarja se ju je lotil s čopiči, a v nasprotju z njima barve namesto na platno nanašal na človeška telesa.

PREBERITE ŠE: Po svetu hodila gola, a tega nihče ni opazil!

Deli sta na ogled v newyorški galeriji Klein Sun do 23. decembra 2016, z njima pa Bolin poziva svet k humanosti in svobodi.

Galerija – umetniške slike iz poslikanih teles:

Guernica iz poslikanih telesOdpri galerijo

Zvezdnice, ki se ne starajo Večno mlade – zvezdnice, ki ne kažejo svojih let Najvišji stekleni 3D Puzzle na svetu v obliki  piramide. Steklarna Hrastnik postavila najvišje steklene 3D-puzzle na svetu! FOTO: Shutterstock Skrivne navade zelo uspešnih ljudi Kako se pravilno poljubljati? Tako so se poljubljali v 40. – starinski priročnik o pravilnem poljubljanju · · ·