ioana-casapu-MoHOEHXJ_l8-unsplash
V zraku · odnosi

Ljubezen ima moč, da spremeni naš svet. Lahko se potopimo vanjo in se z ljubljeno osebo počutimo kot v nebesih. Lahko pa smo prizadeti, se čutimo izdane ali pa občutimo ljubosumje. Ko bi le bilo bolj preprosto … A če bi bilo, življenje ne bi bilo tako razburljivo in nepozabno. To so citati, ki lahko spremenijo naš trenutni pogled na ljubezen in odnose.

Ljubezenski citati, zaradi katerih boste znova ocenili svoj odnos s partnerjem:

It’s not about finding a perfect person but learning to see an imperfect person perfectly.*

Če vedno pričakujemo popolno ujemanje, bomo vedno nesrečni. Vedno bomo iskali in videli razne pomanjkljivosti. Zato moramo ljudi sprejeti takšne, kot so. Manj kot od njih pričakujemo, bolje bo. Seveda, skupaj se lahko učimo, kako se izboljšati, a nikar ne pričakujmo, da bo vedno vse popolno.

Love is not who you can see yourself with. It is who you can’t see yourself without.**

Včasih se zgodi, da mora partner z danes na jutri na poslovno pot, ali pa da ima toliko dela, da komaj najde čas še za nas. To pa nikar ne pomeni, da bi morali nad razmerjem kar obupati in se odločiti za nekoga, ki bo fizično vedno prisoten. Pogosto so ljudje, ki so uspešni v razmerju na daleč, tudi najbolj vdani.

Without communication, there is no relationship. Without respect, there is no love. Without trust, there is no reason to continue.***

Obstaja razlog, zakaj si želimo partnerja. Želimo se popolnoma razgaliti s svojimi spomini, temnimi skrivnostmi, svojimi notranjimi občutji in imeti ob sebi nekoga, ki nas bo razumel. Nekoga, ki nam vrača ljubezen in deli svoje izkušnje. Brez obsojanj. Brez dvomov. Brez hladnosti. Je pozoren spremljevalec, na katerega se lahko zanesete z življenjem.

You lose yourself trying to hold onto someone who doesn’t care about losing you.****

Razhod? Se zgodi. In medtem ko se je naš bivši partner že premaknil naprej, smo mi obstali v preteklosti. Spominjamo se vseh malenkosti, ki smo jih počeli skupaj, in se sprašujemo, kaj je šlo narobe. Resnica je, da se ljudje spreminjajo. Ali še huje, z nami sploh več ne govorijo. Edina rešitev za zlomljeno srce je, da se začnemo ukvarjati s stvarmi, ki nas veselijo, z ljudmi, ki nas imajo radi. Če se bomo osredotočili nase in se vsak dan izboljševali, bomo boljši od povprečja.

Life is not about constantly fighting to keep someone in your life. It is about constantly fighting for a better life together.*****

Ljubezen ne bi smela biti sebična. Od partnerja ne bi smeli zahtevati stalne pozornosti. Ne bi jih smeli prisiliti, da smo ves njihov svet. Če nam je res mar, bomo čustva postavili na stran in jim pomagali, da premagajo stres in težave, ki jih pestijo. Spodbujajmo vsako odločitev, ki jo sprejmejo. Sodelujmo z njimi, da nam bo v prihodnosti še bolje. Stremite k boljšemu življenju in partnerja ne zadržujte le zaradi svoje sebičnosti.

*Ne gre za iskanje popolne osebe. Naučiti se moramo, kako nepopolno osebo videti kot popolno.

** Ljubezen ni tista oseba, s katero se lahko vidimo. Je tista oseba, brez katere si sebe sploh ne predstavljamo.

*** Brez komunikacije ni razmerja. Brez spoštovanja ni ljubezni. Brez zaupanja ni razloga, da nadaljujemo.

**** Sebe izgubimo takrat, ko se držimo nekoga, ki mu ni mar, da bo izgubil nas.

***** Življenje ne bi smela biti nenehna borba, da nekoga obdržimo v življenju. Morala bi biti nenehna borba za boljše skupno življenje.


older-sister 10+ razlogov, zakaj je tvoj starejši brat najpomembnejši moški v tvojem življenju shutterstock_748025953 On je najpomembnejši moški v tvojem življenju: 10 dobrih razlogov, zakaj je tvoj brat blagoslov caroline-hernandez-tJHU4mGSLz4-unsplash To je posebna vrsta ljubezni: 10+ razlogov, zakaj je tvoja mlajša sestra blagoslov Najboljši čas za začetek romantičnega razmerja v letu 2017 je prav oktober Najboljši čas za začetek romantičnega razmerja v letu 2017 je prav oktober · · · · · ·