Nikon fotoaparat s štirimi objektivi
V zraku · tehnologija

Nikon snuje kompaktni fotoaparat, ki ima štiri objektive! Ideja sicer ni povsem nova, kajti že lani smo pisali o fotoaparatu Light L16, ki ima v ohišje vgrajenih 16 individualnih objektivov, ki so razdeljeni v različne skupine z različno goriščno razdaljo (med 35 in 15 mm). Julija 2016 je podjetje tudi uspešno zbralo sredstva za zagon proizvodnje, zdaj pa smo odkrili, da nekaj podobnega snuje tudi Nikon, ki načrtuje kompaktni fotoaparat s štirimi ločenimi objektivi in senzorji v enem samem ohišju.

Nikon je vložil patent za kompaktni fotoaparat, ki se ponaša s štiri objektivi in senzorji in gre tako po sledeh fotoaparata Light L16, fotoaparata neštetih objektivov, ločljivosti 52 milijonov slikovnih točk (kakovost fotoaparatov DLSR). Nikon je patent za ”štirioko” kamero vložil že leta 2013.

PREBERITE ŠE: Light L16 – en fotoaparat, 16 različnih objektivov. To je najbolj vsestranski fotoaparat na svetu!

Posebnost Nikonovega fotoaparat pa niso le štirje objektivi, pač pa tudi položaj senzorjev, ki so nameščeni ob strani, zato je lahko ohišje fotoaparata precej tanjše. Kvartet manjših senzorjev pa hkrati omogoča zajem fotografij na ravni fotoaparata z večjim senzorjem. Poleg tega več objektivov in senzorjev omogoča zajem kakovostnih fotografij tudi v slabih svetlobnih pogojih in nastavljanje goriščne razdalje po zajemu posnetka. Na kaj več podatkov bo treba še malce počakati, do tedaj pa lahko osvežite spomin na fotoaparat Light L16, ki je že v prodaji.

Kompaktni fotoaparat Light L16:

Fotoaparat Light L16Odpri galerijo
Pametne ure Hugo Boss Smart Classic Hugo Boss Smart Classic – prva pametna ura modne hiše Hugo Boss FarmBot Genesis - robot vrtnar FarmBot Genesis – robot za vrt, ki vrtnari namesto vas Začasni tatu, ki je tudi alkotester. Začasni tatu, ki nam pove, koliko alkohola imamo v krvi Fotoaparat Nikon Coolpix W100 Fotoaparat Nikon Coolpix W100 – idealen sopotnik za na dopust ·