1000-500-citymagazine-cover
V zraku · tehnologija

Gotovo se vam kdaj zgodi, da se že odpravite v posteljo, ampak pozabite izklopiti luči ali zastreti okno z roletami. V prihodnje vam več ne bo treba vstajati in pripravljati ustreznih pogojev za spanje, saj bo to namesto vas naredila Nokia Sleep.

Finsko podjetje Nokia je na sejmu CES 2018 predstavilo napravo Nokia Sleep, napredni senzor v obliki blazinice. Namestimo jo pod  vzmetnico, povežemo z WiFi-jem in začela bo snemati naš spanec.

Podatki bodo nato posredovani do  aplikacije za pametne telefone Nokia Health Mate, kjer bodo analizirani. Senzor bo zaznal različne cikle spanja in celo vzorce smrčanja.

Nokia Sleep je povezana z aplikacijo IFTTT, ki nam omogoča, da nastavimo pogoje, v katerih najbolje spimo. Tako se lahko odločimo, da se takrat, ko se odpravimo spat, ugasnejo luči in zniža temperatura. To je mogoče le, če so vse naprave povezane z omrežjem Wi-Fi.

Pričakovati je, da bodo lahko prvi uporabniki Nokiin izdelek preizkusili že v prvi četrtini letošnjega leta. Zanj bodo odšteli 82 evrov.

Pri Nokii so tudi razkrili, da bo njihova aplikacija Health Mate sodelovala z Amazonovo ‘osebno asistentko’ Alexo. Slednji boste preprosto povedali, da želite informacije o vašem napredku v spanju.


269369-AirTaxi_Studio2-4a5660-original-1515522393 CES 2018: Bell Helicopter Air Taxi, prihodnost zračnega prometa Prosthesis - nov presežek moderne tehnologije. CES 2018: “mech racing”, šport 21. stoletja Volkswagen I.D. Buzz CES 2018: Volkswagen I.D. Buzz bo poganjala NVIDIA Action-Hunger Action Hunger: brezplačni prodajni avtomati za pomoč brezdomcem · · · · ·