Novi Škoda Superb Combi bo naredil še dodaten kakovostni preskok gleden na predhodnika.
Utrip mesta · mobilno

Po limuzinski različici Škodinega paradnega konja Superb, je zdaj Škoda predstavila še karavansko izvedenko Superb Combi, ki bo z daljšo medosno razdaljo, širšim kolotekom, prostornejšo notranjostjo in porezanim sprednjim previsom v prodajne salone zavila septembra 2015. Brez debate bo to najlepši Škodin karavan vseh časov.

Najlepši Škodin karavan vseh časov, 4856 milimetrov dolgi Škoda Superb Combi izžareva več dinamičnosti kot predhodnik, tako po zunanjosti- tudi na račun padajoče strehe proti zadku- kot notranjosti. Nova generacija karavanskega Superba se lahko pohvali z najmanj 660 litri velikim prtljažnikom (1950 litri, če podremo zadnje sedeže), kar je 27 oziroma 85 litrov več kot prej. Osem centimetrov več namerimo tudi pri medosni razdalji, širši je še kolotek, medtem ko je sprednji previs nekoliko krajši. Vse to se bo odražalo v boljših voznih lastnostih, za kar pa gredo zasluge tudi dinamičnemu sistemu nadzora/uravnavanja šasije (DCC) z električno nastavljivim blaženjem.

Kamenček v mozaiku udobja potnika bo večja notranjost, na svoj račun bodo prišla predvsem kolena, saj se bo na zadnji klopi prostor pred njimi razširil na 16 centimetrov.

PREBERITE ŠE: Nova škoda superb – najlepša škoda vseh časov?!

Škodo Superb Combi, ki bo izdelana na sveži modularni Volkswagnovi MQB platformi, bodo gnali štirje bencinski (razpon moči od 125 KM/92 kilovatov do 280 KM/206 kW) in trio dizelskih motorjev (110 KM/81 kW, 150 KM/110 kW in 190 KM/140 kW).

Če vam ne bo odveč pristaviti še kakšnega evra več (cene naj bi se začele nekje pri 26 tisoč evrih), pa boste lahko z motorjem, ki so vsi v skladu z normativi Euro 6, že septembra 2015, ko se bo zastor spustil nad avtomobilskim salonom v Frankfurtu, odpeljali tudi izvedenko s samodejnim menjalnikom (dvosklopčni DSG-menjalnik) in na štirikolesni pogon. Podobno kot limuzina ima tudi karavanska različna parkirnega pomočnika, radarski tempomat (ACC), ”čistokrvne” LED-žaromete, možnost brezžičnega polnjenja pametnega telefona, odpiranje prtljažnika z gestikulacijo noge in možnost upravljanja infotainmenta iz zadnje klopi, nudi pa tudi pomoč pri prometnih zastojih (Traffic Jam Assist).

Novi Škoda Superb CombiOdpri galerijo

Tako pa bo izgledala limuzinska različica – Skoda Superb (limuzina)

Nova Škoda Superb 2015Odpri galerijo
cover-aston-martin Nevana Designs Aston Martina DBS odela v barvo, ki se sveti v temi Sprintbeemer - motocikel za dirke v pospeševanju Motocikel Sprintbeemer – kralj med ”drag bajki” BMW 3.0 CSL Hommage BMW 3.0 CSL Hommage – koncept v spomin na slovitega in brezčasnega predhodnika Smart JBL JBL Smart ForTwo – najmanjša koncertna dvorana na kolesih ·