Kroglice Ooho
Utrip mesta · kulinarika

Trajnostna oz. okolju prijaznejša embalaža je postala svetovni trend. Eno od podjetjih, ki stremi k ustvarjanju embalaže, ki ima čim manjši vpliv na okolje, je tudi britanski Skipping Rocks Lab, ki je izdelalo jedilne in razgradljive kroglice z vodo Ooho, ki bi lahko že kmalu nadomestile plastenke z vodo.

Večina embalaže predstavlja veliko breme za okolje. A ne embalaža londonsko podjetja Skipping Rocks Lab. To je izdelalo biorazgradljiv material (razgradi se v nekaj tednih), ki lahko zadržuje vodo, v obliki kroglice.

Enako pomembno je, da je cenejši od plastike in povrhu še užiten. Lahko bi bil zdravilo za tone in tone odpadne plastike, katere levji delež prispevajo plastenke.

PREBERITE ŠE: Steklenica za vino, s katere ne kaplja in curlja

Kroglice Ooho, kot so jih poimenovali, so iz kalcijevega klorida in izvlečkov rjavih alg. Proces izdelave se imenuje sferifikacija, zrasel pa je na zelniku kuharja Ferrana Adria. Kroglico lahko v celoti pojemo ali pa membrano le pregriznemo in izpljunemo. Membrano je moč obarvati in označiti, kar je pomemben podatek za prehrambno industrijo, ki lahko kroglico napolni s katerokoli tekočino, ne le vodo.

Prve korake je projekt napravil že leta 2014, zdaj pa s pomočjo platforme za množično financiranje Crowdcube suvereno koraka na trg. Del zbranega denarja bo namenjen izdelavi strojev, del pa nadaljnjemu razvoju materiala.

Galerija – jedilne vodne kroglice Ooho:

Kroglice OohoOdpri galerijo
Ločitvene torte Ločitvene torte – presenetljiva kulinarična uspešnica Pasji sladoled Pasja sladoledarna Don Paletto ponuja pasji sladoled, ki ga lahko ližejo tudi ljudje Najboljše restavracije na svetu 2017 Top 10: najboljše restavracije na svetu 2017 Črno zrno: kolumbijsko črno zlato v vaši skodelici Črno zrno: kolumbijsko črno zlato v vaši skodelici · · · ·