Pininfarina Battista
Utrip mesta · mobilno

Pininfarina Battista združuje v sebi izjemno eleganco in še bolj izjemno zmogljivost. Z dosegom do 450 kilometrov je primerna tudi za daljšo pot, ki jo bo mogoče prevoziti hitro in v izjemnem, luksuznem slogu.

Pininfarina Battista je prvi električni luksuzni “grand tour” hiperavtomobil na svetu. O njegovi obliki ni potrebno izgubljati besed, saj prihaja izpod rok Pinifarine, za katero vemo, da je odgovorna za marsikatero avtomobilsko mojstrovino. Dizajn sledi filozofiji ‘oblike in funkcije’, ki so ju še dodatno izpilili v vetrovniku. Še bolj kot oblika navdušuje zmogljivost, pri kateri so številke že malodane neverjetne. 1.900 konjskih moči in 2.300 Nm navora je dovolj, da potrebuje Battista od 0 do 100 km/h manj kot 2 sekundi. In če vam pri tem omenimo še znamko Rimac, ki je prispevala nekaj vitalnih sestavnih delov, nam je lahko jasno, da bo Battista presneto hitra.

Pininfarina Battista bo imela dovolj energija za do 450 kilometrov dolgo pot, 80% baterije, pa se bo napolnilo v manj kot pol ure. Električne hiperšportnike bodo pričeli izdelovati proti koncu prihodnjega leta, serija pa bo omejena na 50 primerkov, za vsakega izmed treh svetovnih avtomobilskih trgov (Evropa, Severna Amerika, Bližnji Vzhod in Azija). Cena še ni znana, bo pa brez dvoma visoka.

Galerija: Pininfarina Battista

Pininfarina BattistaOdpri galerijo
Harley-Davidson električni poganjalček Harley-Davidson: električni poganjalček za najmlajše ‘motoriste’ Cafe_Moto_Go_rear_header Electra Cafe Moto Go: retro videz in moderna tehnologija Opel Corsa-e Opel Corsa-e: prvi tovarniški električni reli avtomobil na svetu Porsche 988 Vision Porsche 988 Vision: koncept, ki uresničuje naše najbolj divje sanje · ·