bowl-close-up-dishwashing-1447956
Utrip mesta · dom

Ali ste doslej posodo, preden ste jo vstavili v pomivalni stroj, splakovali z vodo? To je po svoje logično, saj na ta način večino umazanije odstranite že sami. Kljub temu pa se je izkazalo, da takšno početje ni pravilno.

Če je verjeti članku, objavljenem na spletni strani MyRecipes, ste pomivalni stroj celo življenje uporabljali narobe. O tem so leta 2015 poročali že pri Wall Street Journalu.

Splakovanje posode z vodo odsvetuje tudi blagovna znamka Cascade, ki proizvaja detergent za pomivanje posode in je v lasti korporacije Procter & Gamble. Ta priporoča, da pred pomivanjem s posode odstranite le večje kose hrane.

Zakaj je temu tako? Encimi, ki jih najdemo v večini detergentov, delujejo tako, da se pritrdijo na delčke hrane. V primeru, da slednje predhodno odstranite, svojega dela ne morejo opraviti tako dobro.

Pristaš splakovanja ni niti Casey Tubman, ki službuje pri korporaciji Whirlpool. Ob tem poudarja, da boste pri ročnem splakovanju porabili več vode kot med celotnim ciklom pomivanja posode. Tako ne boste škodovali le okolju, pač pa tudi svoji denarnici.


Pomivalni stroj je varčnejši kot pipa. Zato ne bi smeli pomivati posode na roke ezgif.com-webp-to-jpg (39) NOONCHI omogoča, da telovadite kar med sedenjem v službi Najboljše alternativne ideje, kako okrasiti božično mizo. 13 odličnih idej, kako letos okrasiti božično mizo bozicno drevo v barvi sampanjca Božično drevo v barvi šampanjca je hit letošnjih praznikov