Pozabi na krompirček: zato je bolje, da naročiš DVA burgerja!
V zraku · buzz buzz · Utrip mesta · zdravje & lepota

Burger, krompirček in litrska sladka pijača – če upoštevate sodobna pravila, kaj jesti in česa ne smete, je kombinacija tega trojega sinonim za holesterol, sladkorno bolezen in verjetno smrt. A strokovnjaki pravijo, da ne smete biti tako črnogledi in da vam kakšen burger več ne bo spravil v grob.

Verjetno ste že slišali, da z burgerjem in krompirčkom ne boste dobili hranila, ki jih vaše telo potrebuje. Niti ni čudno, saj ob vseh informacijah, ki jih prejmete glede tega, kako se morate prehranjevati, niti ne veste več, kaj je pravilno in kaj ne. Na pomoč prihaja nutricionistka Emily Field, ki razkriva, kako razmišljati o dolgoročnih vplivih hrane na vaše telo. In ključ je v ravnotežju!

Kot pravi, pomembno je, da ljudje lahko sprejmejo odgovorno odločitev, ki je smotrna za njihova telesa. Vprašajte se, kako se boste počutili dve uri po tem, ko boste določeno stvar pojedli. Burger in krompirček vsebujeta enako količino kalorij. A bolj kot štetje kalorij so pomembne druge stvari – kakšna so hranila v hrani, ki jo jeste.

Medtem ko burger vsebuje maščobe, proteine in ogljikove hidrate, v krompirčku vsega tega ni mogoče najti. Kar pomeni, da sta dva burgerja boljša izbira kot krompir in burger, ker poskrbita za vzdrževanje iste ravni sladkorja v krvi, pravi Fieldova.

Hrana, ki ima veliko maščob, a malo proteinov, hitro poviša raven sladkorja v krvi, nato pa ga naglo zniža, kar vpliva na to, da ste hitro ponovno lačni. Zato raje naročite še en burger. Saj veste, za vsak slučaj! :)

confessions-of-a-shopaholic 8 situacij, ko izgubimo zdrav razum in začnemo kupovati stvari, ki jih ne potrebujemo artist-comics-tribute-death-marvel-stan-lee-10-5bea8f589f25d__700 16 ilustracij, s katerimi so se umetniki poklonili stripovski legendi Stanu Leeju elijah-m-henderson-194586-unsplash To je znak, da si odrasla: odrasteš šele, ko nehaš kupovati teh 6 stvari! shutterstock_347211476 Poteze, ki te v hipu spremenijo v totalnega id**ta · · ·