Recept za bučkine rezance
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Testenine brez ogljikovih hidratov? Kaj niso te znane po visoki vsebnosti OH-jev? So, nič se ni spremenilo. Toda bučkini rezanci niso klasični rezanci, so namreč v celoti iz bučk. Če želite zdrav in okusen obok, ste le klik proč od slastnega recepta zanj.

Bučkini špageti so odlična ideja za zdravo kosilo ali večerjo. So hitro pripravljen obrok, ki bo zadovoljil tudi tiste z najbolj izdelanim okusom.

PREBERITE ŠE: Recept: osvežilna jogurtova torta z grozdjem brez peke

Recept za bučkine rezance (za 2 osebi):

Sestavine za bučkine rezance:
500 g bučk
2 rdeči papriki
Sestavine za preliv:
90 g indijskih oreščkov
polovica limone
slaba pest sveže bazilike
2 žlički kurkume
1 žlička curryja
1 žlička mlete kumine
sol

Postopek priprave bučkinih rezancev:
Sprva olupimo bučke in jih narežemo na tanke rezance (lahko ročno, z rezalnikom/strgalnikom ali nastavkom na mešalniku). Nato na majhne koščke narežemo še papriko, ki bo za okras in dopolnitev okus. V mešalniku zmešamo oreščke, sok polovice limone, naštete začimbe (zgolj baziliko nasekljamo ročno) in deciliter vode. Baziliko vmešamo v preliv. Za konec le še premešamo bučkine rezance in papriko ter prelijemo z omako. Pa dober tek!


Recept za čokoladne mufine z Nutello. Recept: čokoladni mafin z Nutello Jogurtova torta z grozdjem Recept: osvežilna jogurtova torta z grozdjem brez peke Recept za pečeno koruzo. Recept: pečena koruza iz pečice Recept za domačo slivovo marmelado Recept: domača slivova marmelada na hitro · · ·