Recept - domače bobi palčke
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Bobi palčke so priljubljen slan prigrizek, ki ne sme manjkati na nobeni zabavi oz. družabnem dogodku. A zakaj bi prisegal na tiste iz trgovine, ko pa jih lahko povsem preprosto izdelaš sam doma? Oglej si hiter in enostaven recept zanje, ki mu bo kos vsak.

Tudi ti ne moreš nehati grizljati bobi palčk, ko jih enkrat začneš? Si vedel, da jih lahko jih povsem preprosto narediš sam doma? Zmešaš nekaj osnovnih sestavin, jih oblikuješ v palčke, položiš v pečico in že so pripravljene.

PREBERITE ŠE: Recept: čokoladne bobi palčke

Tako boste navdušeni nad njimi, da ne boste več pomislili, da bi bobi palčke kupili!

Recept – domače bobi palčke:

Sestavine – domače bobi palčke:

  • 1 kg moke
  • 1 jajce
  • 0,5 l mleka
  • 3 dl olja
  • 1 kocka kvasa (lahko tudi vrečka pecilnega prašek)
  • sol (po okusu)

Postopek priprave bobi palčk:
Vse sestavine razen jajca zmešamo v testo in ga povaljamo v pribl. 15 centimetrov dolge palčke v debelini svinčnika (pribl. centimeter). Te premažemo z razžvrkljanim jajcem, posujemo s soljo in položimo v pečico, ogreto na 180 stopinj Celzija. Pečemo, dokler niso značilno obarvane (pribl. 25 minut). Pa dober tek!


shutterstock_518413465 Recept: kako pripravimo popolni gin & tonic? Recept: čokoladna tortica iz vroče čokolade v skodelici, ki vam bo vzela le 2 minuti Recept: čokoladna tortica iz vroče čokolade v skodelici, ki vam bo vzela le 2 minuti Recept - francoska solata Recept: francoska solata, ki jo boste s kruhom pomazali Meringue je preprosta sladica, ki bo navdušila vse ljubitelje sladkega. Recept: meringue – puhasti piškoti iz dveh sestavin · ·