Penice marshmallow
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Penice marshmallow. Vsi govorijo o njih, vi pa še vedno ne veste, kaj natančno so in kje se dobijo. Čas je, da temu naredite konec. Naučite se jih pripraviti kar sami doma, kajti s tem boste ubili dve muhi na en mah. Preprost recept za penice, ki ga boste lahko uporabili že ob odprtju sezone piknikov, saj so primerne za pečenje na ognju, če pa ne boste zdržali do takrat, jih lahko vedno pomakate v vroči čokoladi ali uživate v ”Evinem kostumu”.

Sladke penice marshmallow so ameriška pogruntavščina, ki so jo k nam izvozili filmi, natančneje prizori ob ognju, ko so otroci to sladico pekli na ognju (gre za najbolj priljubljen način uživanja). Mogoče se kombinacija sladkega in dimljenega na prvi pogled ne zdi posrečena, toda dajte jim priložnost in ne bo vam žal.

PREBERITE ŠE: Recept: oreogazmični rjavčki (brownieji)

Recept za domače penice marshmallow:

Sestavine za domače penice marshmallow:

  • 2 vrečki želatine v prahu
  • 8 žlic hladne vode
  • 2 skodelici belega sladkorja
  • 2 žlički vaniljevega izvlečka (po želji)
  • 0,5 skodelice mrzle vode
  • ščepec soli
  • malo sladkorja v prahu

Postopek priprave domačih penic marshmallow:
Najprej s sladkorjem v prahu prekrijemo pekač. Nato v posodici z osmimi žličkami mrzle vode namočimo želatino, v kozici pa v pol skodelice vode vmešamo sladkor. Na zmernem ognju kuhamo in mešamo, dokler se ne stopi. Nato dodamo želatino in počakamo do vretja. Kozico odstavimo. Pustimo stati v skledi, da se ohladi. Dodamo še vaniljev izvleček in sol. Sledi najzamudnejši del. Z električnim mešalnikom mešamo toliko časa, da podvojimo obseg mase (nekje 15 minut). Nato maso prelijemo na pekač; plast pa naj bo debela dober centimeter (pol debeline palca). Damo na hladno in počakamo, da se toliko strdi, da se ne lepi več na prste. Maso nato le še razrežemo na poljubno velike kose in pomočimo v sladkorju v prahu, lahko pa tudi v kokosu.

Domači Oreo piškoti Recept: piškoti oreo, narejeni doma Recept za oreogazmične rjavčke Recept: oreogazmični rjavčki (brownieji) Čokoladni fondi z Gorenjko Recept: nebeški čokoladni fondi z Gorenjko Recept - spomladanski zavitki po kitajsko Recept: spomladanski zavitki po kitajsko