shutterstock_532545739
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Sladice iz kremnega sira so izjemno priljubljene. Poleg tega, da so okusne, so tudi zelo preproste za pripravo. To je razlog, da se lahko takih sladic lotijo tudi moški. Tokrat smo pripravili recept za lahek cheesecake, ki vam bo vzel pol ure.

Ta lahek cheesecake nas ne bo udaril po žepu, niti nam ne bo vzel veliko časa. Recept je preprost, zanj pa bomo potrebovali pol ure.

PREBERITE ŠE: RECEPT: SLASTNE CHEESECAKE LUČKE Z JAGODAMI

Sestavine za lahek cheesecake:

  • 500 gramov proteinskega kvarka
  • 200 gramov kremnega sira
  • 3 limone
  • 80 gramov zdrobljenih keksov
  • 50 gramov stopljenega masla
  • 4 lističi želatine

Priprava lahkega cheesecaka:

Zdrobljene kekse pomešajte s stopljenim maslom. Premešajte, da dobite čvrsto maso. Zmes prestavite v pekač in oblikujte trdno podlago. Kremni sir pomešajte s kvarkom in dodajte nastrgano lupinico dveh limon. Lističe želatine namočite v hladni vodi, nato pa jih v limoninem soku (sok treh limon) raztopite na nizki temperaturi. K temu dodajte maso iz sira in kvarka. Dobro premešajte in kremo enakomerno razporedite prek podlage iz keksov. Pa dober tek!

cheesecake lučke z jagodami Recept: slastne cheesecake lučke z jagodami VEGANSKI ČOKOLADNI MOUSSE 1 Recept: izvrsten veganski čokoladni mousse, pripravljen v 15 minutah domači piškoti oreo Recept: domači piškoti Oreo, boljši kot original Tako preprosta, a tako slastna: sladoledna torta s čokolado, ki jo pripravimo v 5 minutah. Recept: sladoledna torta s čokolado, ki vam bo vzela le 5 minut · · · · ·