Puding iz tapioke
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Puding iz tapioke je odlična brezglutenska sladica, ki prijetno ohlajena tekne tudi poleti. Preverite recept za slasten puding iz tapioke in kokosovega mleka ter se pustite prepričati.

Tapioka je lahko prebavljivo živilo tropskih krajev, ki ga pridobijo tako, da škrobaste koreninske gomolje manioka zmeljejo ali naribajo in izperejo iz njih škrob, ki ga nato prekuhajo. Iz tapioke lahko spečemo kruh, naredimo makarone, zgostimo juho in pripravimo okusen puding, ki ne vsebuje glutena.

Recept za slasten puding iz tapioke

Sestavin za puding iz tapioke:

  • 4 velike žlice tapiokinih kroglic
  • 300 ml vode
  • 400 ml kokosovega mleka
  • ½ čajne žličke ekstrakta vanilije
  • 1 čajna žlička agavinega sirupa
  • sveže sadje po izbiri

Priprava pudnga iz tapioke:
V posodo za kuhanje vlijemo vodo in vanjo namočimo tapioka kroglice. Kuhamo na zmernem ognju, dokler kroglice ne popijejo vse vode. Dodamo kokosovo mleko in esenco vanilije ter kuhamo še približno 20 minut. Puding med kuhanjem z metlico ves čas mešamo. Pudingu dodamo agavin sirup in ga prelijemo v skodelice. Skodelice postavimo v hladilnik in ohlajen puding postrežemo. Lahko ga okrasimo s svežim sadjem, sladoledom, smetano in posujemo s kokosovo moko, mandlji ali katerimi drugimi oreščki. Dober tek!

PicMonkey Collagebine1 Recept: Vroča čokolada s kardamomom – Gorenje & chef Bine Volčič Posodice za sladoled Recept: barvite posodice za sladoled, ki jih lahko pojemo Gin & tonic lučke Recept: gin & tonic kumarične lučke PicMonkey Collagebine Recept: Slastna musaka iz jagnjetine in jajčevcev – Gorenje & chef Bine Volčič ·