Inovativna slovenska sponka Secura
V zraku · tehnologija · gadgeti

Biti poklicni ali ljubiteljski fotograf včasih ni lahko. Ne le, da velikokrat potrebujemo potrpljenje, da ujamemo popolni posnetek, za težo fotoaparatov DSLR, objektivov in ostale fotografske opreme marsikdaj plačujemo ceno, ki jo izstavijo bolečine v vratu. A teh bolečin v prihodnosti, zahvaljujoč slovenski inovaciji Secura, ne bo več! Sponka iz domačega lesa in kovine, ki razbremeni vrat in težo opreme prenese na naramnice nahrbtnika ter se trenutno predstavlja na Kickstarterju, se je porodila Bojanu Stepančiču, ki se s fotografijo ukvarja že 15 let in se je v svoji karieri srečeval prav z omenjenimi težavami, ki jim bo z inovativnimi sponkami dokončno odklenkalo.

Inovativna sponka za fotoaparat Secura je plod slovensko-irskega sodelovanja. Majhen pripomoček je kot nalašč za vse, ki se resno ali ljubiteljsko ukvarjate s fotografijo in se ne zadovoljite s pametnim telefonom. Ti veste, da fotografska oprema ni najlažja in včasih močno obremenjuje vrat in hrbet. A ni treba, da je temu tako!

Sponka Secura, ki je izdelana iz slovenskega lesa (oreha, hruške ali javorja) in kovine (nerjaveče jeklo), namreč zmanjša pritisk na oba preobremenjena dela telesa in težo prenese na naramnice nahrbtnika (ali torbe), z njo pa je fotograf tudi mobilnejši, saj fotoaparat med premikanjem manj poskakuje in niha, kar je sicer stalna praksa, če nimate posebnega paščka.

PREBERITE ŠE: BuWizz – slovenski brezžični daljinski upravljalnik za Lego kocke

Pod sponko Secura, za katero zbirajo finančna sredstva na Kickstarterju (cilj je postavljen pri štiri tisočih evrih) in se bo v primeru uspeha proizvajala v Sloveniji, se podpisuje slovensko-irska ekipa Obscura Gear. Del te je tudi ekipa The Ponchi Collective, ki že ima nekaj izkušenj z množičnim financiranjem, saj je sredstva že zbirala za izdelka Zen Egg in Hillstrike Snowstrike. Za sponko bo treba odšteti 20 evrov, poštnina pa bo za Slovence  brezplačna. Prve sponke bodo začeli razpošiljati decembra 2016.

Inovativna slovenska sponka SecuraOdpri galerijo
Zungle - modna sončna očala, ki so tudi slušalke Zungle: modna sončna očala s slušalkami BuWizz je zmogljiv motorček za Lego kocke, ki omogoča brezžično upravljanje z velike razdalje. BuWizz – slovenski brezžični daljinski upravljalnik za Lego kocke Pearl RearVision Pearl RearVision – okvir za registrsko tablico kot vzvratna kamera Samsung Gear Fit 2 Samsung Gear Fit 2: ker želite biti fit do poletja ·