A7RIV
V zraku · tehnologija

Sony zadnja leta navdušuje na področju fotografije in videa, kjer premika meje – v segmentu foto opreme, ki je dosegljiva resnim hobi fotografom in profesionalcem. In prav nič drugače ni z kamero Sony Alpha 7R IV, ki je tokrat zatresla svet fotografije in videa. Ter postavila nov standard. A nam prav to počne Sony v zadnjem času z vsakim “kosom” opreme, ki ga da na trg.

Če je Sony Alpha 7 III v lanskem letu zatresla segment vstopnih brezzrcalnih kamer, lahko letos za model Sony Alpha 7R IV trdimo enako. Oba sta v svojem segmentu postavila nove mejnike. Tokrat je tokrat vsekakor srce – kamere, ki je kar 61 milijonov točk velik, full-frame, osvetljen Exmor R CMOS senzor, ki pa je ni edina bistvena izboljšava Sony A7R IV.

Zahvaljujoč najnovejši generaciji Bionz X procesorja in AI, omogoča sledenje oči in predmetov v realnem času, tako v fotografski kot tudi v videoposnetkih, kar zagotavlja, da je obraz vašega subjekta vedno oster. Omogoča tudi posnetek s hitrostjo 10 fps s popolnim sledenjem, z uporabo 567 faznih detektorjev faz in 425 kontrastnih AF točk. Elektronsko iskalo s 5,76 milijona točkami OLED poskrbi, da je kadriranje posnetkov povsem preprosto. Izboljšan je tudi zajem digitalnega zvoka in kakopak zajem videa, tudi in med drugim v Super 35mm 4K video tehniki. Vse skupaj za preračunano ceno okoli 4.000 evrov – pri trgovcih to jesen.


WF-1000XM3_S_WearingSensor2-Large-1 Nove brezžične slušalke Sony WF-1000XM3: samo glasba, NIČ drugega Monster X Monster X: najmočnejši prenosni polnilec, ki lahko polni več naprav hkrati Alpha 3: akcijska kamera z najnovejšo tehnologijo in najnižjo ceno Alpha 3: akcijska kamera z najnovejšo tehnologijo in najnižjo ceno Walkman praznuje 40. let: retro razstava, ki te bo vrnila v mladost Walkman praznuje 40. let: retro razstava, ki te bo vrnila v mladost ·