Tokyo Saryo
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

Po tem, ko si je po svetu v lokalih ime že ustvarila t. i. ”drip” kava, se v lokale zdaj seli še ta način priprave čaja. Sicer gre za preverjeno metodo med ljubitelji čaja, novoodprti in skrajno minimalistični lokal Tokyo Saryo pa naj bi bil prvi lokal na svetu, ki čaj postreže na ta način.

Vsi strastni pivci čaja verjetno poznate ”drip” čaj, način priprave, kjer čaj počasi kaplja skozi filter. Podoben način priprave uporabljajo tudi za kavo in je v zadnjem obdobju prava uspešnica. Strežejo jo tudi v restavracijah z Michelinovimi zvezdicami.

PREBERITE ŠE: Najbolj domiselne čajne vrečke

Prvi ”drip” čaj, tudi čaj tretje generacije, strežejo v novem tokijskem lokalu Tokyo Saryo, ki je zasnovan skrajno minimalistično. Čaj nastaja v posebnem aparatu s keramičnim lijakom, v katerem vam čez liste čaja polijejo vročo vodo, ki potem počasi kaplja v skodelico.

Galerija – lokal Tokyo Saryo:

Tokyo SaryoOdpri galerijo

Ana Roš Ana Roš je uradno najboljša kuharska mojstrica na svetu 2017 Krompir Katere hrane ne smemo pogrevati v mikrovalovni pečici? park_wine_stars_2016-17 Park Wine Stars: festival za ljubitelje primorskih vrhunskih vin, kulinarike in zabave shutterstock_403798498 BeerLab: prva ‘naredi si sam’ varilnica piva v Sloveniji · · ·