Volkswagen Sedric
Utrip mesta · mobilno

Volkswagen je v Ženevi predstavil zanimiv koncept, ki sliši na ime Sedric. Ta napoveduje avtonomno in električno prihodnost znamke. V njem boste zaman iskali volan in stopalke, saj gre za vozilo pete stopnje, to je najvišje ravni avtomobilske avtonomnosti, ki omogoča popolno odsotnost voznika. To raven želijo Nemci doseči že do leta 2025.

Avtonomno vozilo Volkswagen Sedric je znanilec strategije TOGETHER – Strategy 2025, s katero želi te nemška znamka avtonomnost svojih vozil pripeljati do t. i. pete stopnje, ki omogoča popolno odsotnost voznika.

Električno vozilo je popolnoma povezano z infrastrukturo (stalen nadzor nad okolico zagotavljajo kamere in senzorji, elektronika pa skrbi za potrebne odzive na cesti), vozniku, ki to ni več, pa ni treba storiti ničesar. Le določiti cilj. Vozilo namreč nima niti stopalk, niti prestavne ročice, niti volana. Zato bomo lahko na tej stopnji vozilo uporabljali tudi brez vozniškega dovoljenja, saj bo ta vse storil namesto nas.

PREBERITE ŠE: Beer Bulli – zavržen VW ”hippie van” bo postal potujoča pivnica

Ime Sedric je okrajšava za SElf DRIving Car (avtonomni avtomobil). Ker bo prihodnost temeljila na delitveni ekonomiji, torej souporabi vozil, je Sedric zasnova zelo prostorno. Sedežni klopi sta obrnjeni druga proti drugi, namenjen pa je štirim potnikom.

Sedric je tudi neke vrste osebni asistent, ki komunicira prek OLED-zaslona, ki je nadomestil vetrobransko steklo. Znal bo razvoziti otroke v šolo ali nekoga pobrati na točno določenem mestu.

Galerija – Volkswagen Sedric:

Volkswagen SedricOdpri galerijo
Novi Porsche 911 GT3 Novi Porsche 911 GT3 (2017) – cesta ali dirkalna steza, to je tu vprašanje Novi Volvo XC60 (2017) Novi Volvo XC60 (2017): s potniško kabino, v kateri je zrak čist kot v gorah Evropski avto leta 2017 In evropski avto leta 2017 je … Infiniti Q60 Project Black S Concept Infiniti Q60 Black S Concept – z vonjem po formuli 1 · · · ·