Screen_Shot_2017_09_13_at_2.32.35_PM copy
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Apple je v minulem letu predstavil tri nove pametne telefone: iPhone 8, iPhone 8 Plus in iPhone X. Čeprav so razlike med njimi majhne, pa se njihove cene občutno razlikujejo.

Prvi model lahko v Sloveniji dobite za 836 evrov, drugega za 953 evrov, medtem ko boste morali za tretjega odšteti kar 1.200 evrov. Glede na razliko v ceni bi pričakovali, da iPhone 8 ne more tekmovati z iPhonom X. Kljub temu pa obstaja veliko razlogov, zakaj je bolje kupiti cenejšo različico Applovega telefona.

1. iPhone X je dražji od iPhona 8.

S 364 evri, ki jih boste prihranili ob nakupu iPhona 8, si lahko privoščite marsikatero drugo stvar, s katero boste zadovoljili svoje potrebe.

2. iPhone 8 in iPhone 8 Plus vsebujeta enak čip in procesor kot iPhone X.

Vse telefone poganjata Applov čip A11 Bionic in procesor M11. Za svoje delovanje vsi trije modeli uporabljajo operacijski sistem iOS 11, zato ponujajo enake aplikacije.

3. Touch ID je hitrejši od Face ID.

iPhone 10 odklepamo z načinom prepoznave obraza Face ID. V nasprotju s tem iPhone 8 uporablja že tradicionalno prepoznavanje s prstnimi odtisi – Touch ID. Slednji način je zanesljivejši in hitrejši.

4. Vsi modeli podpirajo hitro in brezžično polnjenje.

Na žalost bomo morali za pripomočke, ki jih potrebujemo za polnjenje po teh novih metodah, odšteti še nekaj dodatnega denarja.

5. iPhone 8 Plus in iPhone X imata skoraj identični zadnji kameri.

Edina razlika je ta, da iPhone X ponuja optično stabilizacijo slike, ki je namenjena predvsem boljši kakovosti fotografij, posnetih v slabi svetlobi.

6. Praktično enaki sta tudi sprednji kameri.

Kameri obeh telefonov fotografije posnameta v ločljivosti 7 MP, videoposnetke pa v ločljivosti 1080p. iPhone X ima sicer še nekaj dodatnih funkcij: Portrait Mode, Portrait Lightning in Animoji.

7. iPhone 8 lahko zaščitimo z ovitkom za iPhone 7.

Ta informacija je pomembna za tiste, ki si želijo zamenjati iPhone 7 za iPhone 8. Razlike med tema dvema telefonoma v dimenzijah so zelo majhne, tako da se bo vaš stari ovitek prilegal novemu telefonu.

8. iPhone 8 ima vzdržljivejšo baterijo kot iPhone 10.

Medtem ko v povprečju iPhone 10 v pripravljenosti vzdrži 12 do 13 ur, lahko iPhone 8 in iPhone 8 Plus uporabljamo celo 14 do 15 ur.


FULLVISON Top 5: najboljši poceni Android pametni telefoni p_smart_vsi Huawei P Smart: stilski pametni telefon za mlade Vivo-X20-Plus-UD Vivo X20 Plus UD: z bralnikom prstnih odtisov pod zaslonom ConnectivityBg To je najboljši pametni telefon leta 2017 · · · · ·