fbpx

Filmi, ki jih moraš videti v februarju

Katerih filmov v februarju nikakor ne smete zamuditi? V kina ne prihaja samo težko pričakovana erotična romantična drama Petdeset odtenkov svobode, temveč tudi kopica drugih odličnih filmov.

Filmi, ki jih moraš videti v februarju:

Animirana družinska komična pustolovščina
Palčki pomagalčki (Gnome Alone, 2017)


Tudi vrtni palčki niso več, kar so bili nekoč. Ko deklica Chloe odkrije, da v njeni novi hiši vrtni palčki niso, kar se je zdelo, da so, se mora odločiti, kaj bo naredila. Palčki se namreč borijo proti zlobnežem, ki prihajajo iz druge dimenzije.
od 1. februarja / Cineplexx, Kolosej

Romantična drama
Pokliči me po svojem imenu (Call Me by Your Name, 2018)


Poletje 1983. Sedemnajstletni Elio s starši preživlja počitnice v družinski vili na severu Italije ob igranju klasične glasbe, prebiranju knjig in spogledovanju s prijateljico Marzio. Nekega dne se družini pridruži postavni Američan Oliver, ki pri Eliovem očetu opravlja poletno pripravništvo. In med mladeničema se začne počasi prebujati nezadržna privlačnost.
od 1. februarja / Cineplexx, Kolosej

Akcijski kriminalni triler
Roparsko gnezda (Den of Thieves, 2018)


Zgodba spremlja legendarno ekipo bančnih roparjev, ki načrtujejo velik zadnji rop zveznih rezerv v Los Angelesu, ki ga želijo speljati tik pred nosom elitnih policijskih enot. Film se osredotoča na življenje roparjev, pa tudi na življenja policijskih enot Los Angelesa.
od 1. februarja / Cineplexx, Kolosej

Akcijska zgodovinska drama
12 pogumnih (12 Strong, 2018)


Film je posnet po resničnem dogodku in po knjigi Douga Stantona (Horse Soldiers) ter opisuje dogodke, ki so sledili po napadu 11. septembra 2011, ko je Cia sprožila tajno akcijo v Afganistanu.
od 8. februarja / Cineplexx, Kolosej

Erotična romantična drama
Petdeset odtenkov svobode (Fifty Shades Freed, 2018)


Tudi v tretjem delu zgodba sledi burnemu razmerju Anastasie Steele s premožnim in uspešnim poslovnežem Christianom Greyem. Neverjetno privlačen, skrivnosten in strah vzbujajoči multimilijonar sprva popolnoma prevzame in zamaje njen nedolžni in naivni svet. Po drugi strani pa tudi Christiana premamita njena lepota in svobodni duh. Spustita se v vroče in strastno razmerje, ki bo v zadnjem delu trilogije, v katerem bomo končno spoznali gospo Gray, dobilo svoj epilog.
od 8. februarja / Cineplexx, Kolosej

Komična drama
Lady Bird (2018)


Lady Bird je najstnica pri sedemnajstih, ki ima občutek, da ji bo življenje spolzelo iz rok. Hrepeni po avanturi, boljšem življenju in novih priložnostih, ki jih zaman išče na hodnikih kataloške gimnazije v zakotnem Sacramentu. Pesti jo buren odnos s sicer ljubečo in predano, a hkrati trmasto mamo, ki ne popušča v svojih načelih in odločitvah. Mati in hči pa si v marsikateri lastnosti in odzivu ne bi mogli biti bolj podobni.
od 15. februarja / Cineplexx, Kolosej

Akcijski domišljijski spektakel
Črni panter (Black Panther, 2018)


Nov Marvelov film spremlja T’Challa, ki se po smrti očeta, kralja Wakade, vrača domov v izolirano in tehnično napredno afriško skupnost, da bi zasedel prestol in postal nov kralj. V tistem trenutku se pojavi star sovražnik in takrat je kraljevi značaj T’Challa in Črnega panterja postavljen na preizkušnjo, saj se znajde v grozovitem spopadu, v katerem ogrožen je tako obstoj Wakande kot celega sveta.
od 15. februarja / Cinplexx, Kolosej

Dokumentarni film
Zadnji ledeni lovci (The Last Ice Hunters, 2018)


Film pripoveduje zgodbo o trenutni generaciji inuitskih lovcev na vzhodni Grenladniji in predstavlja zadnje poglavje v njihovi dolgi in bogati zgodovini. Zaradi izolacije, ki jo je povzročila ledena kapa, na območju vzhodne Grenlandije ni bilo kolonizacije, prav tako je bilo to območje neznano vsem, ki so zunaj lokalnega prebivalstva. Kljub temu je v zadnjih petih generacijah moderni svet le vstopil tudi na vzhodno Grenlandijo.
od 15. februarja / Cineplexx, Kolosej

Komični kriminalni triler
Družabni večer (Game Night, 2018)


Ogrodje filma je skupina prijateljev, ki se redno srečuje, da bi se družili ob družabnih večerih. Ti večeri so vsem dolgoletna tradicija ter hkrati beg pred vsakdanjimi skrbmi, dokler nekega večera niso priče dogodku, ki bo vsem spremenil življenje. Nobenih pravil ni, nobenih namigov; in nihče ne ve, kdo in kaj vse je v igri – kar pomeni, da bo to morda najbolj zabaven večer, kar so jih doživeli … ali pa bo konec vsega.
od 22. februarja / Cineplexx, Kolosej

Drama
Fantomska nit (Phantom Thread, 2018)


Reynolds Woodcock je ugleden modni oblikovalec, ki skupaj s sestro Cyril vodi modno hišo The House of Woodcock, v kateri se oblači londonska aristokracija 50. let. Ženske prihajajo in odhajajo iz Reynoldsovega življenja – zapriseženemu samcu dajejo navdih in prijetno družbo. Vse dokler mu poti ne prekriža mlada in odločna Alma, ki kmalu postane njegova ljubimka in muza.
od 22. februarja / Cineplexx, Kolosej

Biografska športna drama
Jaz, Tonya (I, Tonya, 2018)


Biografska zgodba o ameriški drsalki Tonyi Harding, dobitnici dveh olimpijskih kolajn, ki je sodelovala v enem od največjih športnih škandalov v zgodovini športa.
od 22. februarja / Cineplexx, Kolosej

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!