fbpx

Lucid Gravity 2025: luksuzni električni SUV

Lucid Gravity

Lucid Gravity 2025
Foto: Lucid

Ko Lucid Motors stopi na sceno z novim izdelkom, pričakujte, da bodo meje električnih vozil premaknjene. Njihov najnovejši podvig, Lucid Gravity 2025, ni izjema. Ta električni SUV obljublja do 440 milj dosega in do 800 konjskih moči, vse skupaj zavito v futuristično obliko, ki jemlje dih. je torej nijihovo drug model, ki prihaja na ceste leta 2025.

V segmentu, kjer Lucid Gravity vstopa, trenutno ni prevelike gneče. Med njegove konkurente štejemo modele kot so Tesla Model X, Rivianov terenec R1S, evropski SUV Audi Q8 e-tron, in morda tudi Mercedes-Benz EQs, ki prav tako cilja na premijski segment električnih SUV-jev. A bo ta segment eden tistih z največjim napredkom v naslednjih letih.

Foto: Lucid
Lucid Gravity se ponaša s kombinacijo visoke zmogljivosti, izjemne tehnologije in družinske praktičnosti. Vozilo bo na voljo v konfiguraciji s tremi vrstami sedežev, s prostorom za šest ali sedem potnikov, ali v različici z dvema vrstama, ki sprejme pet oseb. Z napovedanim dosegom, ki presega 440 milj (približno 708 kilometrov), Gravity postavlja nove standarde v avtomobilski industriji.
Foto: Lucid
Velik del DNA Lucid Gravity izhaja od njegovega limuzinskega brata, Lucid Air. Notranjost Gravity je podobna tisti v Air, a so oblikovalci spretno spremenili določene postavitve in karakteristike. Tudi sam volan vozila je bil preoblikovan, prav tako kot upravljanje s sistemi, ki zdaj vključujejo volanske gumbe. Te spremembe nudijo bolj intuitivno in udobno izkušnjo vožnje.
Foto: Lucid
Foto: Lucid
Za ljubitelje moči, Lucid Gravity ne razočara. Napoveduje do 800 konjskih moči, kar ga postavlja v sam vrh električnih SUV-jev. Vse to je podprto s sodobno tehnologijo, vključno s številnimi zasloni in naprednimi funkcijami, ki zagotavljajo, da je vožnja z Gravity ne samo udobna, temveč tudi zabavna.

Lucid Motors je v drugem četrtletju 2023 proizvedel 2,173 EV-jev, od katerih je 1,404 dostavljenih strankam, kar je privedlo do prihodka 150.9 milijonov dolarjev. Čeprav je proizvodnja modela Air padla za 33% na 2,314 enot v Q1 in za dodatnih 6% v Q2, podjetje ostaja na poti k cilju proizvodnje 10,000 vozil letno. Lucid je sklenil strateško partnerstvo z Aston Martinom in načrtuje začetek proizvodnje modelov Lucid Air Sapphire in Lucid Air Pure Rear Wheel Drive ter predstavitev SUV-ja Lucid Gravity. Nedavno so znižali cene modela Air, z najnižjim modelom Pure po ceni 82,400 dolarjev, in zbrali 3.0 milijarde dolarjev kapitala, kar zagotavlja finančno stabilnost vse do začetka proizvodnje Lucid Gravity in v leto 2025.

Lucid Gravity 2025 je več kot le električni SUV; je tehnološki dragulj, ki združuje družinsko prijaznost z izjemno zmogljivostjo in dometom. S ceno, ki se začne pod 80.000 evri, postavlja Gravity nove standarde v svetu električnih vozil in obljublja, da bo vsaka vožnja avantura.

Dodatne Informacije

lucidmotors.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.