fbpx
Foto: Porsche

Porsche Taycan 2022: še izboljšan najbolj popularni Porsche ta hip

Električni Porsche je najbolj zaželen!

Porsche Taycan je najbolje prodajan Porsche ta hip. Tudi zato ne čudi, da so mu v Stuttgartu namenili manjšo prenovo. Ena od teh so kakopak tudi zelo divje barve.

Medtem ko so nekateri oboževalci Porscheja dvomili o napadu blagovne znamke na trg električnih vozil, pa je model Taycan izbrisal vse dvome o pravilni odločitvi. Ta vroča in zmogljiva limuzina je bila od začetka prodaje 2020 najbolj prodajan avtomobil pri Porscheju. Sedaj pa je znamka in Stuttgarta avto še izboljšala za modelno leto 2022.

Porsche Taycan modelno leto 2022 je v primerjavi z modelom leta 2021 bolj evolucija kot revolucija, vendar se lahko pohvali z nekaterimi dobrodošlimi izboljšavami. V prvi vrsti je Porsche izboljšal vsakodnevni doseg avtomobila, čeprav niso podali natančne številke, kakšen bo novi doseg (različica ‘21 ima EPA ocenjeni doseg 225 milj). Vemo le, da bo nekaj boljši. Tokrat je Android Auto integriran v infomatičen sistem Taycana, električnemu avtomobilu pa je bila dodana funkcija pomoči pri parkiranju tudi na daljavo. Torej z daljincem. Poleg nove tehnologije in posodobitev so Porsche Taycanu dodal tudi novo raven personalizacije z novimi možnostmi barv – Paint to Sample in Paint to Sample Plus. Prvi način dodaja 65 novih barv, med katerimi lahko izbirajo stranke, vključno z retro toni iz zadnjega kataloga Porscheja. Druga pa lastnikom omogoča, da svojo barvo Taycana uskladijo s skoraj vsakim odtenkom, ki ga želijo. Porsche Taycan 2022 se bo začel pojavljati septembra, ko iz produkcijskih trakov zapeljejo prvi avtomobili.

Foto: Porsche

Dodatne Informacije

porsche.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!