fbpx

Prvi festival slovenskih sirov 2018: okusite pristno domačnost

Prvi festival slovenskih sirov 2018: okusite pristno domačnost

Pred 10 leti je skupina sirarjev združila moči in ustanovila Združenje kmečkih sirarjev, ki bo 2. oktobra največje ljubitelje razvajalo s slovenski siri z več kot 100 kmetij. Napovedujejo festival, kakršnega še nismo videli, zato se ga je vredno udeležiti.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Brdo pri Kranju
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Vstopnina je 10,00 € za posameznike in 7,50 € za skupine nad deset obiskovalcev.

Leta 1998 se je skupina sirarjev – predelovalcev mleka na kmetijah – združila v Združenje kmečkih sirarjev, ki beleži prek 100 kmetij, ki se aktivno ukvarjajo s predelavo mleka. Združenje kmečkih sirarjev pokriva celotno območje Slovenije, aktivni pa so na področju izobraževanja, spodbujanja sirarske dejavnosti na kmetijah, skupnega nastopanja in dviga kakovosti proizvodov.

Okusite sire z vseh koncev Slovenije.
Okusite sire z vseh koncev Slovenije.

Svojo dejavnost so želeli pokazati tudi javnosti, zato bodo 2. oktobra na Brdu pri Kranju gostili obiskovalce na Festivalu slovenskih sirov, na katerem boste lahko degustirali domače slovenske sire, obiskali kulinarične delavnice in se naučili pripraviti marsikaj. Festival bodo zaključili s slavnostno akademijo.

Siri z več kot 100 kmetij.
Siri z več kot 100 kmetij.

Dodatne Informacije

Več informacij:
facebook.com/sirarji

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!