fbpx

Recept: čokoladni browniji s karamelnim prelivom

Čokoladni browniji
Foto: envato

Gotovo ste že slišali za čokoladne brownije, vendar pa ta recept prinaša nekaj posebnega - karamelno omako, ki bo popestrila že tako okusne brownije. Če ste ljubitelj čokolade in karamelne arome, potem je ta recept kot nalašč za vas!

Čokoladni browniji s karamelno omako so slastna sladica, ki se stopi v ustih in razvaja brbončice. Ti so preprosti za pripravo, a kljub temu presenetijo z intenzivnim čokoladnim okusom in kremasto teksturo.

Karamelna omaka, ki jo prelijemo čez pečene brownije, pa jim dodaja še dodatno dimenzijo okusa. Ta recept je kot nalašč za ljubitelje čokolade in sladkih dobrot ter bo zagotovo navdušil vse okusne brbončice.

Čokoladni browniji s karamelno kremo

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

    Sestavine za brownije:
  • 200 g temne čokolade
  • 150 g masla
  • 3 jajca
  • 200 g sladkorja
  • 100 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ščepec soli
  • Sestavine za karamelno omako:
  • 100 g sladkorja
  • 60 ml sladke smetane
  • 2 žlici masla
  • ščepec soli

Navodila

  1. Pečico ogrejte na 180°C. V pekač za brownije (približno 20 x 20 cm) položite papir za peko.
  2. Temno čokolado in maslo stopite nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici.
  3. Jajca in sladkor stepite skupaj v veliki skledi, dokler ne dobite svetle in puhaste zmesi.
  4. Stopljeno čokolado in maslo postopoma dodajajte jajčni zmesi in mešajte, dokler se vse sestavine ne združijo.
  5. Moko, pecilni prašek in ščepec soli presejte v zmes in premešajte, da dobite gladko testo.
  6. Testo vlijte v pripravljen pekač in pecite približno 20-25 minut, dokler se robovi ne začnejo ločevati od pekača, sredina pa je še mehka.
  7. Medtem pripravite karamelno omako. V ponev vlijte sladkor in segrevajte na srednji temperaturi, dokler se sladkor ne stopi in postane zlato rjav. Medtem ves čas mešajte.
  8. Ko se sladkor stopi, dodajte maslo in sladko smetano ter ščepec soli. Mešajte, dokler se vse sestavine ne združijo in dobite gladko omako.
  9. Ko so browniji pečeni, jih vzemite iz pečice in pustite, da se ohladijo v pekaču.
  10. Pred serviranjem po vrhu razporedite karamelno omako.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.