fbpx

Recept: domači jagoda & stracciatella sladoled

Foto: envato

Za jagoda & stracciatella sladoled ne potrebujete aparata za pripravo sladoleda. Enostavno zberite vse potrebne sestavine in se lotite priprave tega božanskega sladoleda.

Domači jagoda & straciatella sladoled vas bo popolnoma prevzem. Kombinacija jagod in čokolade je že od nekdaj sinonim za hedonizem. Pripravite ta božanski desert in ga postrezite tudi svoji družini ter prijateljem. Zagotovo bodo vsi želelei imeti ta recept.

  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 200 gramov bele čokolade
  • 350 gramov jagod
  • 1 strok vanilje
  • 4 žlice čokoladnega likerja
  • 100 gramov sladkorja
  • 300 gramov smetane za stepanje
  • 200 gramov temne čokolade
  • 1 žlica kakava v prahu
  • modelčki za sladoled

Navodila

  1. Belo čokolado drobno nasekljajte, dajte v manjšo kovinsko posodo in stopite v topli vodni kopeli. Jagode operete in očistite. Vaniljev strok vzdolžno prerežete in z ostrim nožem odstranite sredico. Z ročnim mešalnikom zmešate 300 g jagod, vanilijevo esenco, liker in sladkor.
  2. Zmešajte približno 2/3 jagodnega pireja in stopljeno belo čokolado ter dobro ohladite. Smetano stepete, premešate in ponovno ohladite.
  3. 50 g temne čokolade nasekljajte, dajte v vrečko za enkratno uporabo in pustite, da se stopi v kopeli z vročo vodo. Tekočo čokolado pustite, da se ohladi, vendar ne strdi. Vrečki odrežete majhen vogal in tekočo čokolado v tankem curku stisnete v sladoledno maso ter ves čas mešate, da se čokolada fino razporedi.
  4. Preostale jagode narežete na rezine in jih položite na notranji rob modela za sladoled. Izmenično prelivate sladoledno maso in preostanek pireja. Postavite v zamrzovalnik za najmanj pet ur.
  5. Preostanek čokolade tik pred zaužitjem nasekljate. Polovico dajte v majhno kovinsko posodo in stopite v topli vodni kopeli. Preostanek čokolade vmešate v tekočo čokolado, da se stopi in pustite, da se ohladi.
  6. Zmešajte kakav v prahu in žlico vode. Sladoled vzamete iz modela in s čopičem, ki ste ga pomočili v kakavovo mešanico, po sladoledu razporedite majhne “kakavove okraske”. Zgornji del jagodnega sladoleda pomočite v tekočo čokolado.
  7. Namesto modelčka za sladoled lahko uporabite tudi majhne skodelice. Če želite sladoled brez alkohola, lahko liker izpustite.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.