Lahka bučkina pita je hitro pripravljena jed, ki se prileže ob vseh letnih časih, a zdaj, ko je sezona svežih bučk na vrhuncu, bi bil greh, da ne preizkusite kakšnega novega recepta z bučkami v glavni vlogi. Bučkina pita vas ne bo razočarala, navdušila pa vas bo tudi priprava, saj sestavine le zmečete skupaj, premešate in spečete.
Lahka bučkina pita je odlična ideja za praznovanja, zabave in piknike. Težko se boste uprli temu, da ne bi vsakič znova segli po še enem kosu. In zato vas ne bo pekla vest, saj so bučke lahko prebavljive. Čeprav imajo nizko energijsko vrednost, so polne vitaminov, mineralov in vlaknin.
PREBERITE ŠE: Recept: Enostavna sočna borovničeva pita
Recept za lahko bučkino pito:
Sestavine za lahko bučkino pito:
- 300 g mladih bučk
- 1,5 žlice olivnega olja
- 4 žlice moke
- 2 jajci
- 2 mladi čebulici
- 1 strok česna
- 75 ml mleka
- 4 žlice naribanega parmezana
- 2 ščepca soli
- 2 ščepca sveže mletega popra
Postopek priprave lahke bučkine pite:
Bučke narežemo na tanke kolute, jih stresemo v cedilo, posolimo in pustimo stati pribl. 20 minut, da izločijo vodo. Medtem sesekljamo česen in narežemo čebulo na tanka kolesca. Pekač rahlo namastimo z oljem. Po pretečenem času bučke speremo in osušimo. V skledi z ročno metlico zmešamo moko, jajca in mleko ter dodamo toliko vode, da dobimo 125 ml tekočine. Nato v maso vmešamo bučke, česen, čebulo in parmezan ter začinimo s soljo in poprom. Zmes prelijemo v pekač, jo enakomerno razporedimo in prestavimo v pečico, segreto na 200 stopinj Celzija. Pečemo na srednji višini pribl. 20 minut oz. toliko časa, da se pita obarva zlato rjavo.