fbpx

Recept: mousse iz samo dveh sestavin

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Ta recept je idealen za dneve, ko si želite pojesti nekaj kremastega in se vam ne ljubi peči kaj posebnega ali oditi v slaščičarno.

Ne boste verjeli, le iz vode in čokolade si lahko naredite fantastičen mousse, ki vas bo navdušil s svojim polnim okusom!

Mousse iz čokolade in vode

  • Obroki: 2
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

1. mešanica: 180 gramov temne čokolade 60 ml vode + 70 ml hladne vode iz hladilnika 2. mešanica: – 180 gramov mlečne čokolade 60 ml vode + 60 ml hladne vode iz hladilnika 3. mešanica: 180 gramov bele čokolade 60 ml vode + 40 ml hladne vode iz hladilnika

Navodila

  1. Vsako vrsto čokolade stopite v 60 ml vode v mikrovalovni pečici 30 sekund in premešajte.
  2. Ponovno postavite v mikrovalovno pečico za 20 sekund in ponovno premešajte. Če ostane še kaj nestopljene čokolade, postopek ponovite še deset sekund.
  3. Nato vsako zmes daste v plastično vrečko in za eno uro postavite v zamrzovalnik.
  4. Hladno, vsako mešanico posebej, mešate na visoki hitrosti, dokler ne postane gladka in svetlejša, hkrati pa dodajate hladno vodo iz hladilnika.
  5. Nazadnje mešanice po plasteh vlijete v kozarec – temno, mlečno, nato belo čokolado in pustite še pol ure v hladilniku.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.