Ko govorimo o naših najljubših juhah, brez omembe slastne gobove juhe ne gre. Ta jušna poslastica je za hladne dni popolna in obljublja, da vas bo tako pogrela kot tudi nasitila. Za vas smo pripravili slasten in enostaven recept za gobovo juho z zelenjavo.
Gobova juha ne velja le za eno najbolj okusnih jušnih poslastic, ampak ji lahko zaupamo tudi, da nas bo popolnoma nasitila in ogrela. Zanjo obstaja kopica receptov, mi pa smo za vas pripravili način, kako skuhati gobovo juho z zelenjavo. Ta enostaven recept vsebuje tudi zeleno in korenček: živili, ki sta značilni po visoki vsebnosti vitaminov, mineralov in karotena, ki je izjemno koristen za našo kožo in prebavo.
Gobova juha z zelenjavo
Sestavine
- Sestavine:
- 1,5 žlic olivnega olja
- 2 stebli zelene, drobno sesekljani
- 1 korenček, drobno sesekljan
- 1 čebula, drobno sesekljana
- 3 stroki česna, drobno sesekljani
- 2 čajni žlički soli
- 1 čajna žlička popra
- 1 žlica masla
- 0,5 kg mešanih gob, narezanih
- 4 skodelice gobove ali zelenjavne jušne osnove
- pol skodelice smetane za stepanje
- pol čajne žličke posušenega timijana
- zelišča za okras
Navodila
- V velikem loncu na srednjem ognju segrejte 1 žlico olivnega olja. Dodajte korenček, zeleno, čebulo in česen in začinite s ščepcem soli. Med pogostim mešanjem kuhajte 8-10 minut, nato mešanico odstavite in zelenjavo prenesite na krožnik.
- Mešanici v loncu dodajte pol žlice olivnega olja in maslo. Ko se maslo stopi, dodajte še gobe.
- Brez mešanja kuhajte 5 minut. Nato z občasnim mešanjem kuhajte še 7-10 minut, juhi dodajte ščepec soli in popra ter pol skodelice kuhanih gob prenesite v majhno skledo.
- Mešanici dodajte kuhano zelenjavo, smetano, ščepec soli in popra in timijan. Pustite, da rahlo vre 8-10 minut, nato odstavite z ognja.
- Mešajte s paličnim mešalnikom, dokler zmes ne postane gladka. Nato v juho vmešajte še gobe iz sklede. Prelijte v krožnike in po želji okrasite z zelišči. Dober tek!