fbpx

Triki stevardes, ki ti bodo resnično pomagali pri pakiranju

Triki stevardes, ki ti bodo resnično pomagali pri pakiranju

Če komu lahko zaupaš, kako učinkovito spakirati potovalko, so to stevardese, ki imajo pakiranje v malem prstu. Kaj moraš vzeti s seboj na potovanje in katere stvari pusti doma?

Verjetno si že rezerviral letošnje počitnice ali o tem vsaj razmišljaš – preden začneš s pripravami na pot, je prav, da veš, da način, na katerega pakiraš stvari v potovalko, lahko tebi in drugim (osebju) povzroči veliko težav med potovanjem in kasneje na oddihu.

S pomočjo teh trikov stevardes se boš naučil, kako učinkovito spakirati potovalko, da se boš na počitnicah soočal s čim manj nevšečnostmi.

Kaj moraš nujno spakirati?

Japonke! Ne glede na vreme in destinacijo, kamor potuješ, je pomembno, da imaš s seboj japonke, pravijo stevardese. Niso vse sobe opremljene s copati, ki jih potrebuješ predvsem potem, ko prideš izpod tuša, zato se znajdi in s seboj na pot vzemi japanke.

Nekatere stevardese svetujejo celo, da japonke nosiš kar med tuširanjem, ker naj bi bile kadi in tuš kabine umazane do te mere, da lahko stakneš okužbo.

Japonke potrebuješ med tuširanjem!
Japonke potrebuješ med tuširanjem!

Poleg japonk je pomembno, da imaš s seboj kozmetične izdelke za vlaženje kože. Med potovanjem se ponavadi potniki soočajo s spremembami klime, kar negativno vpliva na kožo – hitreje se suši in stara, zato je vlaženje med in na potovanju ključno.

Stevardese svetujejo, da na potovanje s seboj vedno vzameš tudi dežnik, kremo z zaščitnim faktorjem in kopalke – četudi je na destinaciji, kamor si se odpravil, dež, to ne pomeni, da boš cel dan v sobi. Kremo potrebuješ za zaščito kože, ne glede na letni čas in vremenske razmere. Kopalke pa vedno prav pridejo, če se odpraviš na razvajanje v SPA, na bazen …

Kako pakirati?

Način, na katerega pakiraš, je odvisen tudi od velikosti potovalke, vendar stevardese pravijo, da obstaja preverjen sistem pakiranja, ki vedno deluje, ne glede na to, ali imaš veliko ali majhno potovalko.

Kako stevardese pakirajo?
Kako stevardese pakirajo?

Preden začneš s pakiranjem, bi bilo dobro, da si priskrbiš vrečke za shranjevanje čevljev, ki jih daš na dno potovalke. Nanje daš oblačila, ki jih oblikuješ v rolico, zato da se ne nagubajo. Tako pridobiš tudi na prostoru. Na vrh potovalke pa daš še kozmetično torbo.

Stevardese predlagajo, da izbereš takšne modne kombinacije, ki zahtevajo le en ali maksimalno dva para čevljev. Priporočljivo je tudi, da opustiš idejo, da boš vsak dan nosil različne kombinacije in najdeš takšne kose oblačil, ki jih lahko oblečeš večkrat (predvsem hlače, pletene jope).

Česa ne bi smel pakirati?

Nujno potrebuješ še eno torbo s stvarmi, ki jih boš uporabljal med potjo do destinacije.
Nujno potrebuješ še eno torbo s stvarmi, ki jih boš uporabljal med potjo do destinacije.

Stevardese imajo težave predvsem s potniki, ki v kovček spakirajo tiste stvari, ki jih potem med letom  potrebujejo in iščejo. Ne glede na to, s čim se pelješ na dopust, bi bilo dobro, da v kovček spakiraš stvari, ki jih med potovanjem ne potrebuješ. V torbico, ki jo boš imel ob sebi, pa spakiraj nujne zadeve.

V torbi tudi vedno pusti nekaj prostora, saj boš morda na destinaciji kupil kakšno novo stvar, ki bi jo rad odnesel domov.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!