Film Zbeži! (Get Out)
Kulturni izbor · film

Vas že nekaj čas ni bilo pošteno strah? To se bo po ogledu filma Zbeži! (Get Out) spremenilo. Film, ki je navdušil na skrivni polnočni projekciji festivala neodvisnega filma Sundance, zdaj prihaja tudi na reden spored. Srhljivka, ki ni tipična predstavnica svojega žanra, mojstrsko stopjuje napetost in občutek, da nekaj ni v redu.

Zbeži! (Get Out) je ameriška srhljivka, ki vam bo nagnala strah v kosti. Razkriva vso grozo liberalnega rasizma v Ameriki, kljub relativno nizkemu proračunu in neznanim imenom pa je postala prava uspešnica.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Bright (2017)

Film je režiral Jordan Peele, ki na prefinjen način oriše medrasne odnose, ki so v sodobni družbi marsikdaj samo na videz urejeni. V luči izvolitve Donalda Trumpa je film še toliko bolj aktualen. Srhljivka je začinjena s komično-satiričnimi vložki, kar ni značilno za ta žanr.

Še beseda o zgodbi. Chris (Daniel Kaluuya) se pripravlja, da bo prvič spoznal starše svojega dekleta Rose (Allison Williams). Pri tem ni brez skrbi, saj Rose, ki je belka, svojim staršem ni povedala, da je temnopolt. Čeprav se Rose to ne zdi problem, Chris sluti, da obisk ne bo minil gladko. Da se ne obeta nič dobrega, napove že potovanje z avtomobilom, ko je par žrtev rasnega obračunavanja, ko ju po zbitju srne obišče policist. Chrisove slutnje se uresničijo. Roseini starši (Catherine Keener in Bradley Whitford), ki so predstavniki višjega razreda ameriških belcev, so mu odkrito nenaklonjeni, hitro pa tudi spozna, da se Afroameričani, ki jih srečuje na posestvu, vedejo kot bi bili hipnotizirani. To ga kmalu vodi do šokantnega odkritja.

Galerija – utrinki iz filma Zbeži! (Get Out):

Film Zbeži! (Get Out)Odpri galerijo
Intimni kino V Mariboru je zaživel Intimni kino Filmi marec 2017 Filmski izbor: najboljši filmi v marcu 2017 Film Bright (2017) Filmski napovednik: Bright (2017) oskarji 2017 Oskarji 2017: kdo so zmagovalci oskarjev? · · ·