fbpx

5 največjih laži o zakonskih razmerjih brez spolnosti

Foto: Kate Hliznitsova / Unsplash

So razmerja, zakonske zveze, v katerih ni spolnosti, obsojene na neuspeh ali so lahko tudi brez intimnosti uspešne in srečne?

“Ljudje ne gredo v zakonsko zvezo samo zaradi spolnosti. Čeprav je sprva za večino parov ta zelo pomembna. Ona razmerja, v resnici, ne ohranja živega. Mislim, da je moč zakonske zveze v naši družbi, ni dovolj prepoznana. Zato zakoni delujejo in ne spolnost,” je nekoč dejala britanska igralka Helen Mirren.

Z njo se strinjajo številni psihologi in psihoterapevti, ki trdijo, da veliko število parov najde srečo v zakonih brez spolnosti.

Ali lahko zakon preživi brez intimnega odnosa? Da.

Preberite 5 največjih laži o zakonih brez spolnosti.

1. Zakon brez spolnosti je obsojen na propad

Dolg zakon, poln strasti in rednih spolnih odnosov, je le mit. Seveda obstajajo pari, ki jim uspeva leta ohranjati enako intenzivnost kemije kot na začetku zveze, vendar so redki. Obveznosti in otroci običajno vnesejo povsem drugačno dinamiko v intimo zakoncev.

Partnerji nimajo več toliko časa zase, prioritete in potrebe se spreminjajo, strastna ljubezen od začetka zveze se preoblikuje. Uspešen zakon v prvi vrsti zahteva veliko medsebojnega spoštovanja in razumevanja. Zakon lahko preživi brez spolnosti, a brez teh vrednot ne more.

2. Če v zakonu ni spolnosti, pomeni, da je tudi privlačnost izginila

Strokovnjaki pravijo, da je pomanjkanje privlačnosti le redko razlog za pomanjkanje spolnih odnosov v zakonu. To veliko pogosteje povzročajo drugi dejavniki, kot so stres, poslovne obveznosti in zdravstvene težave. Partner je morda še vedno enako privlačen za vas, vendar zaradi teh dejavnikov, spolnost izgine.

Čeprav je poželenje izginilo, ga lahko prebudite! Foto: Emiliano Vittoriosi / Unsplash

3. Ko se spolni odnosi enkrat ustavijo, ni več poti nazaj

Ne bo držalo. Pogosto se zgodi, da se spolnost zaustavi iz povsem upravičenih razlogov, kot so prihod otroka, bolezen ali kakršna koli oblika hudega stresa. Če se par potrudi, da na to fazo zakona gleda z razumevanjem, lahko iz vsega izide še močnejši.

4. Te težave ni mogoče rešiti

Šibek libido ni nič nenavadnega. Ko se znajdete v takšni situaciji, se lahko jezite drug na drugega ali pa preprosto poskusite odkrito spregovoriti o tem, zakaj v vašem zakonu ni več spolnosti. Par si mora najprej zastaviti preprosto vprašanje – kaj je vzrok za manjšo željo po njej?

Zdravstveni problem, ki ga je treba rešiti? Zdravila, ki oslabijo libido? Čustveni problem, ki ga skrivate v sebi? Finančni ali poslovni stres? Obstaja veliko razlogov, in ​​dokler ne najdete pravega “krivca”, se ne morete spoprijeti s situacijo.

Zapomnite si, da zakon brez spolnosti ne bo ustvarjal občutka osamljenosti, če imate med seboj odprto in iskreno komunikacijo.

5. V razmerju brez spolnosti se izgubi ljubezen in povezanost

To je eden največjih mitov o razmerjih brez spolnih odnosov. Seveda ste lahko v razmerju, polnem ljubezni in nežnost – brez intimnega odnosa. Morda niste več tako spontani in strastni, kot ste bili na začetku zveze, ne izgubljate več glave ob vsakem dotiku, vendar to ne pomeni, da se ne ljubite več. Intimnost se razvija na različne načine, ne samo s spolnim odnosom.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!