fbpx

BMW Flow Ink: avtomobili imajo pisano prihodnost

Avtomobili prihodnosti bodo spreminjali brave!

Foto: BMW

Digitalizacija zagotavlja integrirano uporabniško izkušnjo, za katero sta značilni individualnost in emocionalizacija v notranjosti trenutnih modelov BMW. Tako imenovani - moji načini - omogočajo vozniku, da v celoti prilagodi vzdušje v notranjosti svojemu osebnemu razpoloženju in vozniškemu izkušnji, ki si jo želi. S predstavitvijo BMW iX Flow z E Ink na sejmu CES 2022, BMW predstavlja možnost tehnologije prihodnosti, ki uporablja digitalizacijo tudi za prilagajanje zunanjosti vozila različnim situacijam in individualnim željam. Površina BMW iX Flow z E Ink lahko spremeni svoj odtenek na voznikov poziv.

Spremembe tekoče barve so omogočene s posebej razvito oblogo karoserije, ki je natančno prilagojena obrisom povsem električnega vozila za športno aktivnost BMW. Ko je stimulirana z električnimi signali, elektroforetska tehnologija prinaša različne barvne pigmente na površino, zaradi česar koža telesa prevzame želeno barvo. Adrian van Hooydonk, vodja oblikovanja BMW Group: “BMW iX Flow je napreden raziskovalni in oblikovalski projekt ter odličen primer naprednega razmišljanja, po katerem je BMW znan.”

Inovativna tehnologija E Ink odpira popolnoma nove načine spreminjanja videza vozila v skladu z voznikovimi estetskimi preferencami, okoljskimi pogoji ali celo funkcionalnimi zahtevami. Tehnologija tako ponuja izjemen potencial za personalizacijo na področju zunanjega oblikovanja. Spodbuja domišljijo in razvoj tehnologije, z novim nivojem in obliko personalizacije prihodnjih serijskih vozil.

Foto: BMW
Že danes je izbrana barva avtomobila izraz voznikove osebnosti. Izbira zunanjih barv, ki so na voljo za trenutne modele BMW, pokriva širok barvni spekter. Na ta način je mogoče upoštevati hrepenenje po divje ekspresivnem, ekstravagantnem ali športnem videzu na zunanji strani ter željo po podcenjenem, subtilnem ali elegantnem videzu. Vsako leto se dodajo nove različice, ki odražajo značilnosti obravnavanega modela in omogočajo znamki, da še naprej postavlja trende na področju zunanjega oblikovanja.

Nove tehnologije bodo v prihodnosti zagotovile povsem novo raven svobode odločanja. “To daje vozniku svobodo, da izrazi različne vidike svoje osebnosti ali celo uživanje v spremembah navzven in da to na novo opredeli vsakič, ko se usede v svoj avto,” pravi Stella Clarke, vodja projekta za BMW iX Flow z E Ink . “Podobno kot pri modnih ali statusnih oglasih na kanalih družbenih medijev, postane vozilo izraz različnih razpoloženj in okoliščin v vsakdanjem življenju.”

Dodatne Informacije

bmw.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!