Vadba na inovativni stezi Sproing.
Utrip mesta · šport

S kakšnim načinom vadbe se ukvarjate? Imate raje individualne ali skupinske vadbe? Če radi ostajate v formi in poleg oblikovanja telesa poskrbite tudi za svoje zdravje in dobro kondicijo smo za vas pripravili seznam 10-ih najbolj inovativnih telovadnic in vadb v ZDA.

Naša vadbena rutina lahko pogosto hitro postane le rutina, zato vas morda lahko razveseli novica, da v svetu fitnesa in vadb postajajo vedno bolj v trendu novi, inovativni načini vadbe, ki so veliko več kot le običajen rutinski obisk fitnesa. Čeprav je mnogo omenjenih  vadb sedaj večinoma na voljo le v ZDA, ne skrbite preveč, saj je velika možnost, da se bodo takšni tipi vadb kaj kmalu pojavili tudi pri nas. Podobno kot je CrossFit vadba pred nekaj leti obnorela Slovenijo, so nekatere izmed teh inovativnih vadb, ki smo jih vključili na naš seznam sedaj obnorele ZDA. Tukaj je seznam 10 najbolj inovativnih telovadnic in vadb v ZDA.

AntiGravity Yoga

Inovativen način izvajanja joge s pomočjo visečih mrež, kjer lahko med vadbo lebdite in se gugate, daje občutek, da ne opravljate nobenega bistvenega napora, a vseeno vadba dobro krepi vaše mišice in vas istočasno tudi sprošča. Vadba predstavlja nekakšno mešanico joge, pilatesa in plesa.

SUP Fitness

Vadba se začne s kardio uvodom, nato pa se prava vadba začne v vodi, bolje rečeno na lebdeči deski na vodni gladini. Nestabilnost deske pripomore k še večji intenzivnosti vadbe in večjemu izzivu.

Parkour

Brooklyn Zoo v New Yorku je pravi kraj za parkour. Kaj pa je parkour? Gre za premagovanje takšnih in drugačnih ovir, običajno v urbanem okolju. Brooklyn Zoo pa je pravi kraj za varno treniranje premagovanja ovir kot so recimo zidovi ali stopnice in za izboljšanje vaše tehnike ter stila.

Sproing

Sproing je idealen za vse tiste, ki ne marate teka na tekaški stezi, saj je blazinasta podlaga ”sproing” naprave veliko bolj mehka in daje občutek teka po plaži. Poleg tega naprava omogoča istočasno treniranje za moč in kardio. Sproing fitness je intenzivna vadba, kjer posameznik lahko porabi tudi do 750 kalorij, v 45-ih minutah vadbe.

Movement Climbing + Fitness

Gre za prvo energetsko varčno telovadnico te vrste, ki skrbi za več kot 70 % energije v celotni stavbi. Vadba je primerna tako za začetnike kot tudi za izkušene plezalce. Poleg plezalnih sten ponujajo prostori več kot 50 različnih fitnes vadb na teden in tudi številne skupinske vadbe.

Fuse Pilates

Posebna vrsta vadbe se od klasičnega pilatesa razlikuje v tem, da studio ponuja inovativno pilates aparaturo podobno leseni lestvi, s katero si lahko med vadbo na več načinov krepite telo.

Red Rocks Fitness

Red Rocks Fitness ponuja posebno vadbeno izkušnjo, saj je Red Rocks edini naravno prisoten amfiteater na svetu. Vadba poteka med poletjem, v obliki 12-tedenskega programa.

FLEXformer

FLEXformer je vrsta aparature, ki kombinira dva najbolj učinkovita kosa pilates opreme: ”the reformer” in ”the wunda chair”. Rezultat pa je vadba, ki oblikuje celotno telo in vključuje kardio in trening za moč. Za enkrat je aparatura na voljo samo v FLEX Studios, v ZDA.

Define Body and Mind

Define Body and Mind je 60-minutna vadba s katero povečujemo moč in nižamo stres. Gre za kombinacijo pilatesa, joge, baleta in vaj za krepitev vseh glavnih mišic našega telesa.

Hiking Yoga

Jogo se lahko izvaja praktično že skoraj povsod. Po priljubljenosti joge na plaži, je sedaj v trendu tudi ”hiking” ali pohodniška joga. Vadba traja 90 minut in se začne kot običajen skoraj 5 kilometrov dolg pohod, z razliko, da se med potjo ustavimo in opravimo nekaj določenih jogijskih položajev. Super kombinacija kardia, joge in svežega zraka.

Sophia2 - colours Pametna kolebnica Sophia na Kickstarterju PicMonkey Collage Emilio Sansolini: vintage dresi nogometnih klubov Peter Prevc 250 metrov Vse zmage Petra Prevca, prvega človeka, ki je preletel 250 metrov naslovna Nogometaš Zlatan Ibrahimović s 50 začasnimi tatuji za dober namen · · · ·