shutterstock_615243071
Utrip mesta · zdravje & lepota

Mnogi nutricisti svetujejo, da moramo biti pozorni na kombinacije živil, ki jih uživamo skupaj, kajti le tako bolje izkoristimo dobrobiti hrane, ki se v pravi kombinaciji bolje absorbira v telo. Med dobre kombinacije sodita tudi med in mleko. Mleko namreč vsebuje aminokislino triptofan, ki pomaga pri nastanku seratonina – hormona sreče, in melatonina – hormona, ki nadzira cikel spanja. Ogljikovi hidrati v medu pa po drugi strani pomagajo povečati nivo triptofana v telesu.

Alpsko med & mleko je nov izdelek v ponudbi mleka z okusi. Že naše babice in prababice so vedele, da je za boljši spanec blagodejno toplo mleko z žličko medu. Pri Ljubljanskih mlekarnah pa so izdelek pripravili tako, da ga le pretresete, natočite in pogrejete. In v trenutku je pred vami tradicionalni topli napitek, ki vas pomiri in vas hitreje popelje v zaslužen spanec. Alpsko med & mleko vsebuje 1,5% mlečne maščobe in 8% pripravka medu.


Česen dodatno okrepi učinkovanje zdravih omega-3 kislin, ki se skrivajo v lososu. Foto: ThinkStock 10 najboljših parov na področju prehrane Audrey Hepburn 10 črno – belih fotografij, ki so oživele v barvah Alternativna božična drevesa 10 alternativnih božičnih dreves: predlogi DIY 6 naravnih načinov, kako pozdraviti krhke in lomljive nohte. 6 naravnih načinov, kako pozdraviti krhke in lomljive nohte · ·