download (37)
Utrip mesta · mobilno

Na novo izumljeni električni trike podjetja AKO je sinomin za vsakodnevno mestno vožnjo!

Litvanski startup AKO je pravkar pričel z razvojem drugega prototipa električnega trika, s katerim želi vstopiti med vozila evropskega standarda L5e (vozila s tremi simetrično razporejenimi kolesi, opremljena z motorjem s prostornino cilindra več kot 50 kubičnih centimetrov, če gre za tip motorja z notranjim zgorevanjem, in/ali z največjo hitrostjo 45 km/h).

AKO, ki so ga razvijali 5 let, cilja na doseg dobrih 280 kilometrov, prav tako pa uvaja popolnoma novo vrsto manevriranja, saj se lahko stabilno in varno pod 30-stopinjskim kotom nagiba v ovinkih. S tem daje vozniku nekaj dih jemajočega in izredno zabavnega, hkrati pa zagotavlja vse bistvene lastnost vozila za vsakodnevno mestno vožnjo!

V končni različici bo prostor za voznika in sopotnika. Baterija z močjo 26 kWh bo poganjala motor s 140 kW, teoretično pa bo lahko električni trike AKO pospešil do 68 km/h – čeprav pričakujemo, da bo elektronsko omejen na nekoliko nižjo hitrost. AKO načrtuje, da bodo že letos jeseni začeli s kampanjo množičnega sofinanciranja, proizvodnja pa naj bi se začela naslednje leto.

Tukaj si lahko pogledate, kakšna je vožnja z električnim trikom AKO! V glavni vlogi je protip “zero”.

Verge-TS-Hubless-Electric-Roadster-Bike-Featured-image-copy-1568x882 Električni motocikel Verge TS: ko druga motorna kolesa zardijo! Lotus Elise Classic Heritage Lotus Elise Classic Heritage: poklon izjemni dirkaški zgodovini znamke Manhart Audi RQ 900 SUV Manhart Audi RQ 900 SUV: obilje razkošja in moči Nuvolari Lenard Thunder Nuvolari Lenard predstavlja okolju prijaznejši vodni taksi Thunder za “popandemične” Benetke · ·