Kvaliteten spanec
Utrip mesta · zdravje & lepota

Znanstveniki so odkrili, da je noč s torka na sredo tisti dan v tednu, ko se človek najbolj kakovostno naspi. To je noč, ko naj bi bila kakovost spanca najboljša, saj je najmanjša verjetnost, da ga bo motil alkohol, mastna hrana in druga pretiravanja, ki niso zdrava za telo.

Če izsledki raziskave, opravljene na skoraj pet tisoč moških in ženskah, držijo, je pred vami najkakovostnejši spanec v tednu. Noč s torka na sredo naj bi bila namreč tista, ko človek najbolje spi in se posledično najbolj spočije. Če se torej počutite utrujeni, petek pa se vam zdi še neskončno ter tisoč in eno opravilo daleč, ne obupujte, kajti jutri boste imeli baterije spet napolnjene do vrha.

PREBERITE ŠE: Kako se zbuditi z urejeno pričesko

Do tega zaključka so znanstveniki prišli na podlagi analize več kot milijarde podatkov srčnega utripa 4866 ljudi (ti so zadnje desetletje merilec srčnega utripa nosili tri dni zapored in znanstvenikom poleg tega zaupali še svoje spalne navade in stopnjo stresa). To ne pomeni, da je spanec s torka na sredo v povprečju najdaljši, je pa zaradi različnih dejavnikov najbolj krepčilen. To noč je namreč najmanjša verjetnost, da bo naše telo obremenjeno z alkoholom, težko hrano in drugimi ”prekoračitvami”, ki so pogostejše za druge dni v tednu. Raziskava je še potrdila, da ljudje najdlje spimo za vikende (tedaj spimo približno pol ure več kot čez teden), a kakovost tega spanca je precej manjša, saj je telo zaradi naštetih motečih dejavnikov precej manj časa v fazi regeneracije.

Fitnes blogerka Kelsey Wells spodbuja ženske, da se ne obremenjujejo s kilogrami, saj bodo samo tako lahko polno zaživele. ”K vragu s tehtnico!” – seksi blogerka dokazala, da kilogrami niso pomembni Topla pijača za hlajenje. Zakaj bi morali poleti piti toplo pijačo in ne mrzle, da se ohladimo? PicMonkey Collage Sunscreenr: pripomoček, ki pomaga pri zaščiti pred kožnim rakom Kako se zbuditi s popolno frizuro? Kako se zbuditi z urejeno pričesko